Autor:

Zelňačka studentská

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kysané zelí 1 balíček
Brambory 4 ks
Cibule
najemno
1 ks
Klobása
nemusí být
 
Masox 1 kostka
Mletá sladká paprika 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
zahušťovadlo
Smetana na vaření
12%
1 kelímek
Hladká mouka 2 lžíce
Zelňačka studentská

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)

* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
* přisypeme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou (cca 1 l)
* přidáme propláchnuté zelí, masox a koření (kmín, sůl) a již uvařené brambory
* v misce rozmícháme zahušťovadlo (smetana a 2 lžíce hladké mouky)
* za stálého míchání zahustíme polévku
* dochutíme a můžeme podávat :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka studentská

Komentáře

  1. recepty73   05.01.2014 | 16:37 | reagovat |

    ...osmažím dosklovata cibuli, přidám orestovat i klobásu, zapráším paprikou, nechám zpěnit a přidám vodu a brambory ...když je dobrá pikantní papriková klobása ani není třeba masox ...když jsou brambory měkké, přidám zelí (neproplachuji), povařím přidám smetanu s moukou... je výborná a ušetřím jeden špinavý hrnec z brambor, takže je ještě víc studentská :-))

    1. v-lada   05.02.2014 | 10:47 | reagovat |

      taky ji vařím takhle, jen s paprikou přidám drcený kmín, pepř a bobkový list, pěkně ji provoní, jo a brambory dávám před vodou, v opačném případě mi voda stříká z hrnce ;-)

  2. HelenaPa   23.12.2013 | 12:52 | reagovat |

    Takovou dělá celý život moje maminka, dávám 1.

  3. Martina   15.11.2012 | 13:31 | reagovat |

    A čím je studentská?

    1. Alice   06.05.2013 | 15:17 | reagovat |

      Čím asi....používej mozek :-D Že by tím, že je časově nenáročná, jednoduchá a rychlá (použití Masoxu) a že ji vaří studenti??? :D Zvláštní, že se nikdo takhle blbě neptá, proč babiččina zelňačka je babiččina :-D
      A jak velké je středně velké vejce? :-D

    2. Elisa212   23.12.2013 | 11:22 | reagovat |

      ano, studentská je tím, že se nepoužívá vývar, ale bujón ;) a hlavně je rychlá a levná ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web