Autor:

Zelňačka studentská

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kysané zelí 1 balíček
Brambory 4 ks
Cibule
najemno
1 ks
Klobása
nemusí být
 
Masox 1 kostka
Mletá sladká paprika 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
zahušťovadlo
Smetana na vaření
12%
1 kelímek
Hladká mouka 2 lžíce
Zelňačka studentská

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)

* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
* přisypeme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou (cca 1 l)
* přidáme propláchnuté zelí, masox a koření (kmín, sůl) a již uvařené brambory
* v misce rozmícháme zahušťovadlo (smetana a 2 lžíce hladké mouky)
* za stálého míchání zahustíme polévku
* dochutíme a můžeme podávat :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka studentská

Komentáře

  1. recepty73   05.01.2014 | 16:37 | reagovat |

    ...osmažím dosklovata cibuli, přidám orestovat i klobásu, zapráším paprikou, nechám zpěnit a přidám vodu a brambory ...když je dobrá pikantní papriková klobása ani není třeba masox ...když jsou brambory měkké, přidám zelí (neproplachuji), povařím přidám smetanu s moukou... je výborná a ušetřím jeden špinavý hrnec z brambor, takže je ještě víc studentská :-))

    1. v-lada   05.02.2014 | 10:47 | reagovat |

      taky ji vařím takhle, jen s paprikou přidám drcený kmín, pepř a bobkový list, pěkně ji provoní, jo a brambory dávám před vodou, v opačném případě mi voda stříká z hrnce ;-)

  2. HelenaPa   23.12.2013 | 12:52 | reagovat |

    Takovou dělá celý život moje maminka, dávám 1.

  3. Martina   15.11.2012 | 13:31 | reagovat |

    A čím je studentská?

    1. Alice   06.05.2013 | 15:17 | reagovat |

      Čím asi....používej mozek :-D Že by tím, že je časově nenáročná, jednoduchá a rychlá (použití Masoxu) a že ji vaří studenti??? :D Zvláštní, že se nikdo takhle blbě neptá, proč babiččina zelňačka je babiččina :-D
      A jak velké je středně velké vejce? :-D

    2. Elisa212   23.12.2013 | 11:22 | reagovat |

      ano, studentská je tím, že se nepoužívá vývar, ale bujón ;) a hlavně je rychlá a levná ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web