Zelňačka studentská

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule najemno
    • klobása nemusí být
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý
  • zahušťovadlo
    • 1
      kelímek smetana na vaření 12%
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
2
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)
3
* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
4
* přisypeme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou (cca 1 l)
5
* přidáme propláchnuté zelí, masox a koření (kmín, sůl) a již uvařené brambory
6
* v misce rozmícháme zahušťovadlo (smetana a 2 lžíce hladké mouky)
7
* za stálého míchání zahustíme polévku
8
* dochutíme a můžeme podávat :)
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • v-lada
    v-lada |

    5. 2. 2014 10:47

    taky ji vařím takhle, jen s paprikou přidám drcený kmín, pepř a bobkový list, pěkně ji provoní, jo a brambory dávám před vodou, v opačném případě mi voda stříká z hrnce ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 1. 2014 16:37

    ...osmažím dosklovata cibuli, přidám orestovat i klobásu, zapráším paprikou, nechám zpěnit a přidám vodu a brambory ...když je dobrá pikantní papriková klobása ani není třeba masox ...když jsou brambory měkké, přidám zelí (neproplachuji), povařím přidám smetanu s moukou... je výborná a ušetřím jeden špinavý hrnec z brambor, takže je ještě víc studentská :-))

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    23. 12. 2013 12:52

    Takovou dělá celý život moje maminka, dávám 1.

  • Elisa212
    Elisa212 |

    23. 12. 2013 11:22

    ano, studentská je tím, že se nepoužívá vývar, ale bujón ;) a hlavně je rychlá a levná ;)

  • Alice
    Alice |

    6. 5. 2013 15:17

    Čím asi....používej mozek :-D Že by tím, že je časově nenáročná, jednoduchá a rychlá (použití Masoxu) a že ji vaří studenti??? :D Zvláštní, že se nikdo takhle blbě neptá, proč babiččina zelňačka je babiččina :-D A jak velké je středně velké vejce? :-D

  • Martina
    Martina |

    15. 11. 2012 13:31

    A čím je studentská?