Autor:

Zelňačka s rajčaty

Střední
Ingredience
Bílé zelí
Kysané (cca 400 g)
1 balíček
Uzená žebra  
Kapie 2 ks
Rajčata 3 ks
Cibule 1 ks
Bobkový list
3 - 4
4 ks
Česnek
3 - 4
4 stroužek
Pepř mletý  
Sůl  
Majoránka  
Červená paprika  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Brambory
(uvařené a rozkrájené na kostičky)
4 ks
Zelňačka s rajčaty

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná v oleji - jsou sladší; rajčata používám místo cukru), lehce osmažíme. Zaprášíme červenou paprikou a smažíme cca 30 sec., tak, aby paprika nezhořkla a pak přidáme propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Scedíme vývar, přidáme do něj zelí, bobkový list, pepř a vaříme až zelí změkne. Poté přidáme brambory.

Obereme maso ze žeber a přidáme do vývaru. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kysanou smetanou a dle potřeby dosolíme. Nezapomeneme vyndat bobkové listy. Lžíci kysané smetany dáváme i na talíř. Pokud se vám polévka zdá řídká, můžete ji zahustit jíškou, ale většinou to nebývá nutné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka s rajčaty

Komentáře

  1. pecka55   21.11.2010 | 10:01 | reagovat |

    Výborná polévka. Po opravdu dlouhé době jsem dostala dokonce pochvalu od manžela!!! 8-)

  2. Světlana Škorpilová   29.09.2009 | 14:06 | reagovat |

    Zapomněla jsem do receptu napsat brambory. 3-4 brambory nakrájet na kostička, uvařit v osolené vodě s kmínem a do polévky přidat až změkne zelí.

    1. Vašek   26.12.2011 | 23:17 | reagovat |

      Super recept na Maďarský perkelt "jinak"... Ty brambory na konci komentu nejsou tak důležité, jako spíš, že se tam měli ještě uvařit fazole a nějaké těstoviny. Ale i tak super perkelt. Každopádně se zelňačkou to nemá nic společného :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web