Zelňačka s rajčaty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček bílé zelí Kysané (cca 400 g)
    • uzená žebra
    • 2
      ks kapie
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list 3 - 4
    • 4
      stroužek česnek 3 - 4
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • červená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks brambory (uvařené a rozkrájené na kostičky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná v oleji - jsou sladší; rajčata používám místo cukru), lehce osmažíme. Zaprášíme červenou paprikou a smažíme cca 30 sec., tak, aby paprika nezhořkla a pak přidáme propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Scedíme vývar, přidáme do něj zelí, bobkový list, pepř a vaříme až zelí změkne. Poté přidáme brambory.
2
Obereme maso ze žeber a přidáme do vývaru. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kysanou smetanou a dle potřeby dosolíme. Nezapomeneme vyndat bobkové listy. Lžíci kysané smetany dáváme i na talíř. Pokud se vám polévka zdá řídká, můžete ji zahustit jíškou, ale většinou to nebývá nutné.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vašek
    Vašek |

    26. 12. 2011 23:17

    Super recept na Maďarský perkelt "jinak"... Ty brambory na konci komentu nejsou tak důležité, jako spíš, že se tam měli ještě uvařit fazole a nějaké těstoviny. Ale i tak super perkelt. Každopádně se zelňačkou to nemá nic společného :-D :-D

  • pecka55
    pecka55 |

    21. 11. 2010 10:01

    Výborná polévka. Po opravdu dlouhé době jsem dostala dokonce pochvalu od manžela!!! 8-)

  • Světlana Škorpilová
    Světlana Škorpilová |

    29. 9. 2009 14:06

    Zapomněla jsem do receptu napsat brambory. 3-4 brambory nakrájet na kostička, uvařit v osolené vodě s kmínem a do polévky přidat až změkne zelí.