Plněné krůtí stehno

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g krůtí maso stehna (vykostěná)
    • 200
      g játra krůtí
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce petrželka sekaná
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml bílé víno
    • 4
      lžíce smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a orestujeme. Přimícháme petrželku. Maso osolíme, potřeme žampionovou směsí a do středu dáme na kousky pokrájená játra. Maso překlopíme a okraje sepneme párátkem nebo ovážeme nití.
2
Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky prudce osmahneme na oleji, dáme do pekáčku, podlijeme vínem a asi hodinu přikryté pečeme. Odklopíme a maso 20 minut dopékáme. Rolky vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou a povaříme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    15. 4. 2012 13:19

    tak dnes jsem tento recept vyzkoušela,byl to teda boj zamotat a trošku se to při krájení rozpadalo,ale ta chuť byla výborná...celá rodina si to chválila,že to bylo luxusní <3 jen jsem omáčku lehce zahustila a bílé víno jsem nelěa,tak jsem dala růžový chenet a naprosto úžasné ;-)

  • silva
    silva |

    5. 10. 2011 11:43

    dobre vimislene :-[ :-[