Autor:

Zapekané těstoviny tety Luciany

Porce: 4
Ingredience
Těstoviny
podle obliby-spiraly,penne,kolinka..
400 g
Ricotta 300 g
Strouhaný parmazán  
Muškátový oříšek
spetka strouhaneho musk.o.
 
Ragu
Vepřová panenka
mleta
400 g
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Řapíkatý celer
stonek
1 ks
Červené víno 1 dl
Olivový olej  
Máslo  
Nakládaná loupaná rajčata
loupana(plechovka 400 g)
1 plechovka
Česnek 1 stroužek
Bobkový list 2 ks
Bazalka
cerstve listky
2 ks
Zapekané těstoviny tety Luciany

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou zeleninu. Lehce osmažíme, přidáme maso, promícháme a po chvíli přidáme víno. Po několika minutách přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou, bobkový list a bazalku. Osolíme a vaříme 30 minut.

Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny.Těstoviny uvaříme jen na půl (pokud se mají vařit 8 minut, vaříme jen 4 minuty, zaleží na druhu, který jsme si vybrali). Po slití těstoviny propláchneme vlažnou vodou, dáme do mísy, přidáme ragů (ne vařící), ricottu (můžeme ji propasírovat přes sítko, lépe se bude míchat), 3 - 4 lžíce parmezánu, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme.

Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, posypeme vrstvou parmezánu, poklademe několika kousky másla a zapečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme několik minut odpočinout a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Zapekané těstoviny tety Luciany

Komentáře

  1. imi   02.03.2012 | 12:51 | reagovat | závadný

    :-* vyborne

  2. pippiva   07.09.2011 | 14:53 | reagovat | závadný

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

    1. Tereza T   08.09.2011 | 11:18 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web