Zapekané těstoviny tety Luciany

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g těstoviny podle obliby-spiraly,penne,kolinka..
    • 300
      g ricotta
    • strouhaný parmazán
    • muškátový oříšek spetka strouhaneho musk.o.
  • Ragu
    • 400
      g vepřová panenka mleta
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 1
      dl červené víno
    • olivový olej
    • máslo
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata loupana(plechovka 400 g)
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks bazalka cerstve listky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou zeleninu. Lehce osmažíme, přidáme maso, promícháme a po chvíli přidáme víno. Po několika minutách přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou, bobkový list a bazalku. Osolíme a vaříme 30 minut.
2
Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny.Těstoviny uvaříme jen na půl (pokud se mají vařit 8 minut, vaříme jen 4 minuty, zaleží na druhu, který jsme si vybrali). Po slití těstoviny propláchneme vlažnou vodou, dáme do mísy, přidáme ragů (ne vařící), ricottu (můžeme ji propasírovat přes sítko, lépe se bude míchat), 3 - 4 lžíce parmezánu, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme.
3
Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, posypeme vrstvou parmezánu, poklademe několika kousky másla a zapečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme několik minut odpočinout a podáváme.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • imi
    imi |

    2. 3. 2012 12:51

    :-* vyborne

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 9. 2011 11:18

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 9. 2011 14:53

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.