Autor:

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Střední
Ingredience
Těstoviny
široké nudle
200 g
Mražený hrášek 150 g
Šunkový salám 200 g
Tvrdý sýr 200 g
Cibule 2 ks
Strouhanka 4 lžíce
Smetana ke šlehání 200 g
Vejce 3 ks
Paprika - sladká  
Muškátový oříšek  
Na omáčku
Cibule
malá
1 ks
Máslo 2 lžíce
Polohrubá mouka 2 lžíce
Rajský protlak 4 lžíce
Kečup - jemný 2 lžíce
Masox 1 kostka
Bobkový list 1 ks
Hřebíček 2 ks
Cukr 3 lžíce
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 2 špetka
Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Postup přípravy:

Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme okapat.
Šunkový salám nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli jemně nasekáme. Smícháme těstoviny, hrášek, salám, 3/4 celkového množství sýra, cibuli a vložíme do vymazaného a vysypaného vyššího pekáčku.
Ve smetaně rozkvedláme vejce, ochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátovým oříškem a nalijeme na těstoviny. Ty pak posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
Dáme do předehřáté trouby (el. sporák 200 °C) a 35 minut zapékáme.
Na omáčku rozehřejeme tuk, osmahneme mouku a rozmícháme ji s protlakem a kečupem. Podlijeme 1/2 l vody, rozdrobíme bujón a přivedeme k varu.
Přidáme oloupanou celou cibuli do které zapíchneme bobkový list a hřebíčky, povaříme 5 minut v omáčce a vyjmeme.
Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem a podáváme k těstovinám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Komentáře

  1. ČernáLuna   13.01.2012 | 16:25 | reagovat | závadný

    Hodnotím jenom těstoviny, rajskou jsem podle tohoto receptu nedělala. Těstoviny jsou moc dobré, dávám jedničku bez jakékoliv výhrady!

  2. ČernáLuna   12.01.2012 | 21:19 | reagovat | závadný

    Mohu se zeptat, co přesně znamená 5 minut blanšírovat? Myslela jsem, že blanšírování je to, že se surovina hodí do vařící vody, tam se nechá pár desítek vteřin probublat a pak se hned zchladí. Ale když to mám dělat pět minut, co mám dělat pět minut? Vařit ten hrách nebo ho mít pak ve studené vodě (aby třeba nasákl... nebo nevím... :-\ ).
    Děkuji za odpověď!

    1. Jitka 37   05.03.2012 | 18:39 | reagovat | závadný

      Tento recept jsem si kdysi opsala v jednom časopise u svojí sestry a tam to bylo napsané takto. Já ten hrášek prostě těch 5 min. povařím, pak scedím, nechám okapat a dál použiji. Omáčku ať si každý udělá podle své chuti. Dobré jsou těstoviny i bez ní.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno: BB, CC a DD krémy. Jak se mají lišit a jak je to ve skutečnosti? Vyzkoušeno: BB, CC a DD krémy. Jak se mají lišit a jak je to ve skutečnosti?
Nový doktor v Ordinaci! Stane se obětí nepříjemných intrik? Nový doktor v Ordinaci! Stane se obětí nepříjemných intrik?
Suchá a šupinatá pokožka? Máme řešení! Suchá a šupinatá pokožka? Máme řešení!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web