Autor:

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Snadné
Těsto
Měkký tvaroh 250 g
Máslo
nebo Hera - změklé
180 g
Cukr krupice
dle kyselosti jablek, cca
200 g
Vanilkový cukr
nebo vanilkové aroma
1 ks
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 3 ks
Citronová kůra
- čerstvě nastrouhaná
1 lžička
Prášek do pečiva 1 ks
Tuk  
Dále
Jablka
- oloupaná, bez jádřinců a na kostičky pokrájená, cca
800 g
Citronová šťáva  
Rozinky
nebo nasekané ořechy, mandle...
2 hrst
Drobenka
Polohrubá mouka 150 g
Cukr krupice 150 g
Skořice - mletá 2 lžička
Máslo
- změklé, cca
90 g
Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Postup přípravy:

Změklé máslo, vejce a cukry ušleháme, přidáme tvaroh a znovu šleháme dohladka. Přidáme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou a vše dobře promícháme. Hustější těsto rozetřeme do připraveného plechu a na něj rovnoměrně nasypeme na kostičky nakrájená jablka, která jsme po pokrájení zakapali citronovou šťávou. Dle chuti přidáme rozinky, ořechy... a pak po celém povrchu posypeme drobenkou připravenou z uvedených ingrediencí.
Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) dozlatova (35-40 minut), vyzkoušíme špejlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1
5 15 5 1
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Komentáře

  1. Terka   23.05.2016 | 12:27 | reagovat |

    Výborný recept, koláč je světový!

  2. Jana   02.12.2015 | 14:23 | reagovat |

    Jaký tvaroh, polotučný? :-P

    1. Iva   29.01.2016 | 19:04 | reagovat |

      Je skvělý :-* a upečený byl snad za půl hodiny, no byl to fofr! Tak díky za recept :D

    2. Iva   29.01.2016 | 19:06 | reagovat |

      Já dala polotučný, ale to je asi fuk.

  3. Marsi   24.10.2015 | 17:04 | reagovat |

    Voní mi již v troubě :-D

  4. Jana   28.10.2014 | 21:31 | reagovat |

    Naprosto vynikající koláč. Doporučuji. <3

  5. allyska   10.04.2014 | 23:03 | reagovat |

    Výborná, vláčná buchta, moc děkuju za recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web