Autor:

Jablkový dort IV.

Střední
Těsto
Hladká mouka 125 g
Tuk 50 g
Moučkový cukr 50 g
Prášek do pečiva
1/3
 
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Jablková náplň
Jablka 1 kg
Skořicový cukr 2 balíček
Voda 150 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Šlehačková náplň
Smetana ke šlehání 250 ml
Voda 2 lžíce
Želatina
(Dle návodu na 250 ml objem)
5 g
Jablkový dort IV.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Přísady na těsto smícháme a těstem vyložíme dno vymazané dortové formy. Upečeme. Jablka nastrouháme, přidáme skořicový cukr a podusíme 5 minut. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Vlijeme ve vodě rozmíchaný pudink a uvaříme do zhoustnutí. Horkou náplň nalijeme na upečené těsto a necháme vychladnout.

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat a rozpustíme ji. Vmícháme ji do vyšlehané smetany a jemně promícháme. Okamžitě navrstvíme na vychladlou jablkovou náplň a dáme do lednice ztuhnout. Ozdobíme dle vlastního vkusu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Jablkový dort IV.

Komentáře

  1. fanynka12345   02.12.2012 | 1:37 | reagovat | závadný

    Chutí výborne:) Len som musela dať do cesta viac múky (160g), pretože sa tak strašne lepilo, že sa ani nedalo vypracovať. A jablká som nemixovala, len rozvarila, lebo nemám mixér :D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web