Autor:

Slaná bábovka s olivami

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Vejce 3 ks
Mléko plnotučné 100 ml
Olivový olej 100 ml
Strouhaný parmazán 80 g
Olivy
vypeckovane zelene, cerne
100 g
Tvrdý sýr
uzeny
100 g
Prášek do pečiva
1/2 sacku
 
Tymián
2-3 snitky nebo lzicka suseneho
 
Slaná bábovka s olivami

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky, olivy na kolečka, z tymiánu otrháme lístečky. Smícháme celá vejce, střídavě přidáváme mouku s kypřícím práškem a teplé mléko a olej, osolíme. Nakonec přimícháme strouhaný sýr, kostičky sýru, olivy a tymián. Těsto dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané menší bábovkové formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 40 minut. Pokud možno podáváme vlažné. Také můžeme upéci v chlebíčkové formě nebo jako muffiny (těsto vyjde na 12 ks - vyzkoušeno).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Slaná bábovka s olivami

Komentáře

  1. Zumbistka   26.06.2011 | 23:28 | reagovat |

    výborné!

  2. Atherton   14.06.2011 | 11:15 | reagovat |

    Dle výběru sýrů jsme doma pokaždé docílili jiné chuti. Doporučuji přidat balkánský sýr a sušená rajčata.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web