Slaná bábovka s fenyklem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      ml vlažná voda
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks brambory vetsi,uvarena ve slupce
    • 50
      ml olivový olej
    • 50
      g sádlo
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý podle potreby
  • napln
    • 2
      ks fenykl
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      ks klobása pripadne 3 ks,klobasa typu Moravska...
    • 200
      g tvrdý sýr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prřpravíme si kvásek. Mouku si dáme do mísy, přisypeme sýr, sůl, cukr, trochu pepře, oloupanou a rozmačkanou bramboru a promícháme. Přidáme kvásek, vejce, vodu, olej a sádlo a vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.
2
Šalotky nakrájíme na kolečka, z fenyklu odkrojíme stonky a vnější vrstvu listu a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje, osmahneme šalotku, přidáme fenykl, osolíme a za občasného promíchání necháme změknout (případně přidáme trochu vody). Klobásy a sýr nakrájíme na kostičky. Vetší bábovkovou formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
3
Vykynuté těsto rozválíme na plát, poklademe fenyklovou směsí, klobáskou a sýrem a svineme (jako roládu). Srolované těsto přeneseme do formy tak, aby se dva konce dotýkaly a necháme znovu kynout 1 hodinu. Před pečením potřeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 40-45 minut.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.