Autor:

Slaná bábovka s fenyklem

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 600 g
Vlažná voda 200 ml
Droždí 1 kostka
Vejce 1 ks
Brambory
vetsi,uvarena ve slupce
1 ks
Olivový olej 50 ml
Sádlo 50 g
Strouhaný parmazán 50 g
Cukr 1 lžička
Sůl 1 lžička
Pepř mletý
podle potreby
 
napln
Fenykl 2 ks
Šalotka 2 ks
Klobása
pripadne 3 ks,klobasa typu Moravska...
2 ks
Tvrdý sýr 200 g
Olivový olej  
Slaná bábovka s fenyklem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Prřpravíme si kvásek. Mouku si dáme do mísy, přisypeme sýr, sůl, cukr, trochu pepře, oloupanou a rozmačkanou bramboru a promícháme. Přidáme kvásek, vejce, vodu, olej a sádlo a vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.
Šalotky nakrájíme na kolečka, z fenyklu odkrojíme stonky a vnější vrstvu listu a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje, osmahneme šalotku, přidáme fenykl, osolíme a za občasného promíchání necháme změknout (případně přidáme trochu vody). Klobásy a sýr nakrájíme na kostičky. Vetší bábovkovou formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, poklademe fenyklovou směsí, klobáskou a sýrem a svineme (jako roládu). Srolované těsto přeneseme do formy tak, aby se dva konce dotýkaly a necháme znovu kynout 1 hodinu. Před pečením potřeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 40-45 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Slaná bábovka s fenyklem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web