Autor:

Andělská očka

Snadné
Porce: 40
Ingredience
Hladká mouka 100 g
Moučkový cukr 40 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Pomerančová kůra
z
1 ks
Sůl 1 špetka
Žloutek 2 ks
Máslo 60 g
Malinová marmeláda 3 lžíce
Tmavá poleva
asi 75g
1/2 balíček
Andělská očka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu hodinu odpočinout. Z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Tmavou polevu rozpusíme a spodní část vychladlého pečiva do ní postupně namáčíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1-
4.67 27 5 1
Reklama
Silvestr ve velkém stylu: Tartaletky, vafle i tatarák Články z

Komentáře k receptu: Andělská očka

Komentáře

  1. Lenka   15.12.2014 | 18:11 | reagovat |

    Taky se pridam. Super recept a moooc dobry, ale opravdu by to chtelo vice mouky, i me se roztekly :-( Takze ve finale z toho byly placky, ale na chuti to nic nezmenilo. Super

  2. Martin   23.11.2014 | 16:15 | reagovat |

    Milé dámy moje rada proti roztékání je přidat trochu víc mouky a když vezmete trubičku na stříkání větrníků je to mnohem hezčí .. Jinak recepis fakt úžasnej

  3. Zuzka   17.12.2013 | 11:51 | reagovat |

    Vykoušela jsem, těsto bylo moc dobré ikdyž se mi to nevím proč rozteklo na plechu takže nepoužitelné. Ovšem my jsme ho snědli a pochutnali si. Neví někdo proč to nedrželo tvar? Kde jsem udělala chybu?

    1. Simona   20.12.2013 | 16:14 | reagovat |

      Ted se mi to take stalo :-( roztekly...

    2. svišť   12.05.2014 | 19:30 | reagovat |

      Zkuste dát příště plech před pečením (i s cukrovím) do lednice nebo na půdu, jestli máte, pak se neroztečou. Já když peču, tak na jednom plechu pracuji, druhý mám v troubě a třetí na půdě. Když se ten v troubě upeče, dám tam ten z půdy, ten právě naplněný na půdu ...atd.

      1. Eva   23.11.2014 | 18:06 | reagovat |

        Super metoda, člověk při pečení zhubne a pak se může v klidu cpát. :-D

  4. Natysek   07.12.2013 | 18:48 | reagovat |

    Jak se rika tem cokoladovym? :-\

  5. Astoreth   20.12.2012 | 8:51 | reagovat |

    Moje nejoblibenější cukroví, dělám ho každý rok s různými marmeládkami :) akorát to množství na 40porcí vůbec neodpovídá. Dělala jsem z dvojnásobku a i přesto jich bylo na jeden plech :)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web