Autor:

Andělská očka

Snadné
Porce: 40
Ingredience
Hladká mouka 100 g
Moučkový cukr 40 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Pomerančová kůra
z
1 ks
Sůl 1 špetka
Žloutek 2 ks
Máslo 60 g
Malinová marmeláda 3 lžíce
Tmavá poleva
asi 75g
1/2 balíček
Andělská očka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu hodinu odpočinout. Z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Tmavou polevu rozpusíme a spodní část vychladlého pečiva do ní postupně namáčíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1-
4.67 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 30x)
Reklama
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Andělská očka

Komentáře

  1. Lenka   15.12.2014 | 18:11 | reagovat | závadný

    Taky se pridam. Super recept a moooc dobry, ale opravdu by to chtelo vice mouky, i me se roztekly :-( Takze ve finale z toho byly placky, ale na chuti to nic nezmenilo. Super

  2. Martin   23.11.2014 | 16:15 | reagovat | závadný

    Milé dámy moje rada proti roztékání je přidat trochu víc mouky a když vezmete trubičku na stříkání větrníků je to mnohem hezčí .. Jinak recepis fakt úžasnej

  3. Zuzka   17.12.2013 | 11:51 | reagovat | závadný

    Vykoušela jsem, těsto bylo moc dobré ikdyž se mi to nevím proč rozteklo na plechu takže nepoužitelné. Ovšem my jsme ho snědli a pochutnali si. Neví někdo proč to nedrželo tvar? Kde jsem udělala chybu?

    1. Simona   20.12.2013 | 16:14 | reagovat | závadný

      Ted se mi to take stalo :-( roztekly...

    2. svišť   12.05.2014 | 19:30 | reagovat | závadný

      Zkuste dát příště plech před pečením (i s cukrovím) do lednice nebo na půdu, jestli máte, pak se neroztečou. Já když peču, tak na jednom plechu pracuji, druhý mám v troubě a třetí na půdě. Když se ten v troubě upeče, dám tam ten z půdy, ten právě naplněný na půdu ...atd.

      1. Eva   23.11.2014 | 18:06 | reagovat | závadný

        Super metoda, člověk při pečení zhubne a pak se může v klidu cpát. :-D

  4. Natysek   07.12.2013 | 18:48 | reagovat | závadný

    Jak se rika tem cokoladovym? :-\

  5. Astoreth   20.12.2012 | 8:51 | reagovat | závadný

    Moje nejoblibenější cukroví, dělám ho každý rok s různými marmeládkami :) akorát to množství na 40porcí vůbec neodpovídá. Dělala jsem z dvojnásobku a i přesto jich bylo na jeden plech :)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web