Gulášová polévka s mrkví

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hovězí kližka nebo krk
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel menší
    • 1
      ks červená paprika
    • 4
      ks brambory
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      lžička mletá paprika (1 lžička sladké a 1 lžička ostré - podle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev jinak lehce pikantní gulášové polévce dodá příjemně nasládlou chuť a zároveň podtrhne ty chutě a vůně, bez kterých by gulášovka nebyla tím, čím je.
2
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Stejně tak oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno.
3
V hrnci rozpusťte kousek sádla a zpěňte na něm cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte pokrájené maso a zprudka ho orestujte, aby se zatáhlo. Přidejte koření, lehce ho nechte v tuku zpěnit s masem a cibulí a nakonec vše zalijte asi 1,5 litrem vroucí vody, osolte a polévku přiveďte k varu. Hrnec přiklopte poklicí a vařte tak dlouho, až je maso skoro měkké. To trvá různě dlouho podle typu a kvality masa, obvykle ale stačí kolem 40 minut.
4
Mezitím mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na čtvrtkolečka, papriku očistěte a nakrájejte na malé kostičky, brambory taktéž očistěte a nakrájejte na kousky. Všechnu zeleninu následně přidejte do hrnce s polévkou a vařte asi 20 minut doměkka. Polévku podle chuti dosolte a okořeňte a můžete podávat.
Zařazení: Maso Polévky Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.