Autor:

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Žampiony 300 g
Eidam sýr 200 g
Listové těsto 1 balení
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Mletý kmín
Vejce
na potření
1 ks
Olej  
Kuřecí prsíčka Nenasyta

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme zprudka na pánvi na trošce oleje. Dáme stranou, aby trochu vychladly. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a v téže pánvi spolu se solí a špetkou meltého kmínu orestujeme. Necháme trochu prochladnout a vmícháme nastrouhaný sýr.

Listové těsto rozválíme a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý čtverec dáme kupičku žampionů se sýrem, na to opečená kuřecí prsíčka a zabalíme. Prsíčka ani žampiony nesmí být horké, jinak se těsto roztéká a nejde zabalit. Zabalené vkládáme do lehce vymaštěného pekáčku švem dolů, potřeme vejcem a upečeme dozlatova.

Pro nenasyty podáváme s bramborem pomaštěným máslem, jinak je dobré i jen se zeleninovým salátem. Salát je dobře volit spíše méně kořeněný, aby vynikla chuť masa s přísadami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1-
4.64 22 5 1
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsíčka Nenasyta

Komentáře

  1. mishanecka   11.02.2012 | 11:16 | reagovat |

    Brambory by byly zbytečné, prsíčka v těstě byly výborné!

  2. Marcela Macková   07.04.2011 | 12:30 | reagovat |

    Chutnalo nám.

  3. sarka rudlova   25.10.2010 | 12:49 | reagovat |

    Nejdřív jsem si říkala, že je tam to listové těsto víceméně zbytečné, ale není, dodává tomu jídlu takový zvláštní šmrnc...Doporučuji všem!

  4. Miroslava Severová   24.03.2009 | 7:31 | reagovat |

    Tak jak píše Vlaďka už v roce 2006 mám i já v lednici listové těsto,prsíčka i žampiony. Bude v sobotu k večeři , jen se zeleninou.Jen mám jednu připomínku - také jsem vždy žampiony loupala, pak jsem se někde dočetla, že právě v té šlupce je nejvíce vitamínů, tak, že žampiony jen omývám - neloupu !!

  5. Eva P.   13.12.2008 | 16:00 | reagovat |

    Moc dobré ! Variant je urcite mnoho. Ja tentokrat pridala kousicek zluté a cervené kapie. A pro sve nenasyty delala s bramborovou kasi, ale v lete jen se salatem to bude skvela vecere.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web