Fazole v rajské omáčce s klobásou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Omáčka:
    • 200
      g rajský protlak
    • 40
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 90
      g hladká mouka 80 -
    • 3
      ks bobkový list
    • 14
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • tymián dle chuti, není nutný
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl
    • 140
      g cukr krupice dle kyselosti protlaku, cca
    • 1300
      ml vývar nebo voda, cca
  • Dále:
    • 600
      g klobása dle chuti : papriková, pikantní, moravská...
    • 700
      g fazole bílé, barevné, černé ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky.
2
Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a kořením osmažíme dorůžova mouku, přidáme protlak s cukrem a ještě krátce za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar nebo vodu a dobře promícháme, osolíme a povaříme cca 10 minut. Dle chuti případně dosladíme nebo osolíme. Omáčku přelijeme přes cedník, abychom z ní odstranili koření. Vmícháme fazole a nasucho (nebo malém množství oleje) dozlatova osmaženou pokrájenou klobásu.
3
Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
4
Klobásu můžeme přidat až na talíř k fazolím v rajské omáčce.
5
Pokud vynecháme klobásu, můžeme podávat i vegetariánům.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka Turková
    Radka Turková |

    9. 2. 2017 19:11

    Výborná večeře, fazole u nás hrají prim a v rajské obzvlášť.

  • Janos
    Janos |

    17. 6. 2016 13:32

    A je v názvu snad napsaný něco jinýho než to cos uvařila?pečený holuby z toho budou těžko :-D

  • Maru
    Maru |

    1. 5. 2016 19:56

    Prave jsme dojedli a velmi jsme si pochutnali. Dekujeme. <3

  • Hana Ficencová
    Hana Ficencová |

    28. 10. 2015 19:16

    Výborný recept <:-) . A ačkoli se k němu doporučuje podávat jen pečivo (já podávala s chlebem) byl to i tak výborný sváteční oběd jak se patří a od hrnce jsme se nemohli odtrhnout.

  • Veronika
    Veronika |

    5. 8. 2015 16:58

    Teda, já jsem z tohoto receptu celkem zklamaná :( Výsledek mi skutečně připomíná RAJSKOU S KLOBÁSOU A FAZOLEMI :( nic zvláštního.. Nevím, jaký protlak používali ostatní, ale mně ve výsledku 140g cukru vyšlo jako příliš mnoho.. Dala jsem jen 100g a bylo to sladké jak cecek (musela jsem dokyselovat octem) :( Jídlo bylo dobré, ale tento recept už znovu nevyzkouším :(

  • Stehlíková
    Stehlíková |

    7. 6. 2015 21:16

    Výborné fazole a skvěle ochucené. Tymián určitě doporučuji dát.

  • Světluše
    Světluše |

    28. 8. 2014 11:03

    Moc dobrý :-)

  • Dáša Zounová
    Dáša Zounová |

    2. 3. 2014 08:36

    Vařené přesně podle návodu a byly moc dobré, já bych osobně klobásu ani nemusela. Děkuji, zbylo i na dnešek ;)) .