Autor:

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Snadné
Porce: 6
Omáčka:
Rajský protlak 200 g
Máslo 40 g
Olej 1 lžíce
Hladká mouka
80 -
90 g
Bobkový list 3 ks
Nové koření
kuličky
14 ks
Hřebíček 1 ks
Tymián
dle chuti, není nutný
 
Pepř celý 10 ks
Sůl 1 lžička
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
140 g
Vývar
nebo voda, cca
1300 ml
Dále:
Klobása
dle chuti : papriková, pikantní, moravská...
600 g
Fazole
bílé, barevné, černé ...
700 g
Fazole v rajské omáčce s klobásou

Postup přípravy:

Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky.

Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a kořením osmažíme dorůžova mouku, přidáme protlak s cukrem a ještě krátce za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar nebo vodu a dobře promícháme, osolíme a povaříme cca 10 minut. Dle chuti případně dosladíme nebo osolíme. Omáčku přelijeme přes cedník, abychom z ní odstranili koření. Vmícháme fazole a nasucho (nebo malém množství oleje) dozlatova osmaženou pokrájenou klobásu.

Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

Klobásu můžeme přidat až na talíř k fazolím v rajské omáčce.

Pokud vynecháme klobásu, můžeme podávat i vegetariánům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Fazole v rajské omáčce s klobásou

Komentáře

  1. Maru   01.05.2016 | 19:56 | reagovat |

    Prave jsme dojedli a velmi jsme si pochutnali. Dekujeme. <3

  2. Hana Ficencová   28.10.2015 | 19:16 | reagovat |

    Výborný recept <:-) . A ačkoli se k němu doporučuje podávat jen pečivo (já podávala s chlebem) byl to i tak výborný sváteční oběd jak se patří a od hrnce jsme se nemohli odtrhnout.

  3. Veronika   05.08.2015 | 16:58 | reagovat |

    Teda, já jsem z tohoto receptu celkem zklamaná :( Výsledek mi skutečně připomíná RAJSKOU S KLOBÁSOU A FAZOLEMI :( nic zvláštního.. Nevím, jaký protlak používali ostatní, ale mně ve výsledku 140g cukru vyšlo jako příliš mnoho.. Dala jsem jen 100g a bylo to sladké jak cecek (musela jsem dokyselovat octem) :( Jídlo bylo dobré, ale tento recept už znovu nevyzkouším :(

    1. Janos   17.06.2016 | 13:32 | reagovat |

      A je v názvu snad napsaný něco jinýho než to cos uvařila?pečený holuby z toho budou těžko :-D

  4. Stehlíková   07.06.2015 | 21:16 | reagovat |

    Výborné fazole a skvěle ochucené. Tymián určitě doporučuji dát.

  5. Světluše   28.08.2014 | 11:03 | reagovat |

    Moc dobrý :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web