Autor:

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Snadné
Porce: 6
Omáčka:
Rajský protlak 200 g
Máslo 40 g
Olej 1 lžíce
Hladká mouka
80 -
90 g
Bobkový list 3 ks
Nové koření
kuličky
14 ks
Hřebíček 1 ks
Tymián
dle chuti, není nutný
 
Pepř celý 10 ks
Sůl 1 lžička
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
140 g
Vývar
nebo voda, cca
1300 ml
Dále:
Klobása
dle chuti : papriková, pikantní, moravská...
600 g
Fazole
bílé, barevné, černé ...
700 g
Fazole v rajské omáčce s klobásou

Postup přípravy:

Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky.

Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a kořením osmažíme dorůžova mouku, přidáme protlak s cukrem a ještě krátce za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar nebo vodu a dobře promícháme, osolíme a povaříme cca 10 minut. Dle chuti případně dosladíme nebo osolíme. Omáčku přelijeme přes cedník, abychom z ní odstranili koření. Vmícháme fazole a nasucho (nebo malém množství oleje) dozlatova osmaženou pokrájenou klobásu.

Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

Klobásu můžeme přidat až na talíř k fazolím v rajské omáčce.

Pokud vynecháme klobásu, můžeme podávat i vegetariánům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Fazole v rajské omáčce s klobásou

Komentáře

  1. Radka Turková   09.02.2017 | 19:11 | reagovat |

    Výborná večeře, fazole u nás hrají prim a v rajské obzvlášť.

  2. Maru   01.05.2016 | 19:56 | reagovat |

    Prave jsme dojedli a velmi jsme si pochutnali. Dekujeme. <3

  3. Hana Ficencová   28.10.2015 | 19:16 | reagovat |

    Výborný recept <:-) . A ačkoli se k němu doporučuje podávat jen pečivo (já podávala s chlebem) byl to i tak výborný sváteční oběd jak se patří a od hrnce jsme se nemohli odtrhnout.

  4. Veronika   05.08.2015 | 16:58 | reagovat |

    Teda, já jsem z tohoto receptu celkem zklamaná :( Výsledek mi skutečně připomíná RAJSKOU S KLOBÁSOU A FAZOLEMI :( nic zvláštního.. Nevím, jaký protlak používali ostatní, ale mně ve výsledku 140g cukru vyšlo jako příliš mnoho.. Dala jsem jen 100g a bylo to sladké jak cecek (musela jsem dokyselovat octem) :( Jídlo bylo dobré, ale tento recept už znovu nevyzkouším :(

    1. Janos   17.06.2016 | 13:32 | reagovat |

      A je v názvu snad napsaný něco jinýho než to cos uvařila?pečený holuby z toho budou těžko :-D

  5. Stehlíková   07.06.2015 | 21:16 | reagovat |

    Výborné fazole a skvěle ochucené. Tymián určitě doporučuji dát.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web