Prezidentské maso

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg vepřová kýta
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • 150
      g šunkový salám
    • 2
      vejce
    • 150
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej (poměry jsou na velký pekáč)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu oleje a celé dno pokryjeme masem tak, aby opečená strana byla nahoru a plátky byly naskládány jeden těsně vedle druhého bez mezer. Potřeme hořčičí a poklademe šunkovým salámem.
2
Na salám dáme na kolečka nakrájenou cibuli, opět jedno kolečko vedle druhého. Sýr nastrouháme a smícháme s dvěma vejci. Hmotu nalijeme na vrstvu cibule. Pečeme v horké troubě zhruba půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak dopékáme zhruba pět minut otevřené.
3
Jako příloha jsou dobré brambory, hranolky a zeleninový salát.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi |

    26. 1. 2013 17:39

    Dobré, ale očekávání bylo větší než výsledek :O

  • Tamara Mikolajková
    Tamara Mikolajková |

    15. 2. 2010 08:50

    No řeknu vám, byla to BAŠTA!!! A protože jsem neveřila, že maso bude opravdu za půlhodiny hotové, dala jsem to do trouby moc brzo a potom jsme jen čichali a netrpělivě čekali, až bude 12:00. Moc dobré, až k nám přijde návštěva, udělám to jako slavnostní jídlo. Dávám za 1!

  • Ludvík Mašek
    Ludvík Mašek |

    9. 7. 2008 22:25

    Recept jsme vyzkoušeli a je opravdu dobrý. Vřele doporučuji.

  • KatkaR
    KatkaR |

    9. 5. 2007 11:37

    Zrovna to vařím, už potřetí :-) je to mňamka

  • Václav Říha
    Václav Říha |

    11. 2. 2007 13:34

    Super!!! Akorát jako přílohu jsme použili španělský hrách (cibulka+klobása na kostičky+hrášek-vše osmažit) Doporučujeme.Díky za recept...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    5. 5. 2006 08:38

    Jsem ráda, že chutnalo. U nás je tohle jídlo velmi oblíbené, olej se do pekáče už skoro nemusí dávat, maso pustí krásně šťávu a je křehoučké.

  • renča
    renča |

    4. 5. 2006 21:04

    Tento recept sem vyzkoušela a měl úspěch. Určitě ho budu opakovat.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    6. 3. 2006 12:08

    Děkuji za opravu, jen ještě prosím doplnit u 3/4 ty kilogramy....moc děkuji :-).

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    6. 3. 2006 10:43

    Opraveno.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    5. 3. 2006 13:15

    Dobrý den, prosím o úpravu receptu. Prosím o změnu názvu na Prezidentské maso, protože řízek přece jen znamená trošku jiný výrobek. V receptu prosím doplnit: 3/4 kg vepřové kýty nebo krkovice. V receptu dále prosím doplnit: pečeme půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak ... Děkuji

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    29. 1. 2006 13:10

    Děkuji za pochvalu, tohle jídlo patří u nás k favoritům. Dokonce si ho žádá náš kamarád afričan, který jinak vepřové vůbec nejí.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2006 11:48

    velmi dobré , doporučuji všem, opravdu to uvařte.