Preclíky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 120
      g tuk
    • 3
      dl pivo
    • 2
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na potření
    • 1
      balíček drcený kmín
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem, kmínem.
2
Pečeme na 175 °C.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nehalennia
    Nehalennia |

    12. 9. 2013 18:00

    Měla bych dotaz. Preclíky se chystám péct poprvé. Jaký tuk je nejlepší použít? Sádlo, máslo... rostlinný asi ne, co? A pak ještě jedna věc: nikdy nevím, co udělat ze zbylých bílků.

  • Pindruš
    Pindruš |

    6. 5. 2012 09:27

    Mňam! Nejlepší preclíky, co jsem, kdy jedla :-)

  • Jirka Kotek
    Jirka Kotek |

    16. 2. 2009 17:19

    Opravdu moc dobré a křupavé preclíky, jen příště musím přidat víc soli, aby to bylo tak jak se na preclíky patří:-)