Preclíky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 1 lžička
Tuk 120 g
Pivo 3 dl
Žloutek 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Na potření
Drcený kmín 1 balíček
Žloutek 1 ks
Mléko 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem, kmínem.
Pečeme na 175 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Preclíky

Komentáře

  1. Nehalennia   12.09.2013 | 18:00 | reagovat |

    Měla bych dotaz. Preclíky se chystám péct poprvé. Jaký tuk je nejlepší použít? Sádlo, máslo... rostlinný asi ne, co? A pak ještě jedna věc: nikdy nevím, co udělat ze zbylých bílků.

  2. Pindruš   06.05.2012 | 9:27 | reagovat |

    Mňam! Nejlepší preclíky, co jsem, kdy jedla :-)

  3. Jirka Kotek   16.02.2009 | 17:19 | reagovat |

    Opravdu moc dobré a křupavé preclíky, jen příště musím přidat víc soli, aby to bylo tak jak se na preclíky patří:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web