Preclíky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 1 lžička
Tuk 120 g
Pivo 3 dl
Žloutek 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Na potření
Drcený kmín 1 balíček
Žloutek 1 ks
Mléko 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem, kmínem.
Pečeme na 175 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Preclíky

Komentáře

  1. Nehalennia   12.09.2013 | 18:00 | reagovat |

    Měla bych dotaz. Preclíky se chystám péct poprvé. Jaký tuk je nejlepší použít? Sádlo, máslo... rostlinný asi ne, co? A pak ještě jedna věc: nikdy nevím, co udělat ze zbylých bílků.

  2. Pindruš   06.05.2012 | 9:27 | reagovat |

    Mňam! Nejlepší preclíky, co jsem, kdy jedla :-)

  3. Jirka Kotek   16.02.2009 | 17:19 | reagovat |

    Opravdu moc dobré a křupavé preclíky, jen příště musím přidat víc soli, aby to bylo tak jak se na preclíky patří:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web