Autor:

Jablečná bábovka - vláčná

Snadné
Ingredience
Jablka
oloupaná, hrubě nastrouhaná
200 g
Citronová kůra 1 lžička
Skořice - mletá 1 lžička
Žloutek 3 ks
Bílek 3 ks
Olej 6 lžíce
Cukr krupice 150 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 ks
Tuk
a mouka na formu
 
Jablečná bábovka - vláčná

Postup přípravy:

Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.

Kdo má rád ořechy nebo rozinky, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1
4.94 18 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Jablečná bábovka - vláčná

Komentáře

  1. Pavluna   11.02.2017 | 13:09 | reagovat |

    tohle je naše nejdobřejší bábovka kterou už uměj i děcka

  2. mamina   06.10.2016 | 19:56 | reagovat |

    no problem, vynikajici a hodne rychla, dekuji :))

  3. Petra   21.09.2016 | 12:15 | reagovat |

    Výborná skvěle ochucená bábovka :-* :-* A hlavně to není žádný vozembouch, jaký jsem upekla minule podle receptu z novin.

  4. vlazy   15.08.2016 | 16:33 | reagovat |

    Tak jsem tu bábovku zkusil upéct a je opravdu dobrá. Při těch 180°C jsem ji pekl 50 minut. Povedla se dobře, ale růžovou barvu se mi bohužel nepovedlo docílit. :-) Bábovky peču v silikonové formě a proto tuk a mouku na formu jsem nepotřeboval.

  5. Katka   23.07.2016 | 13:36 | reagovat |

    Dneska vyzkoušená, pochválená a hned i snědená. Taky se nás na ní seběhlo hned šest :-D .

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web