Jablečná bábovka - vláčná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 21
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 6
      lžíce olej
    • 150
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Kdo má rád ořechy nebo rozinky, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavluna
    Pavluna |

    11. 2. 2017 13:09

    tohle je naše nejdobřejší bábovka kterou už uměj i děcka

  • mamina
    mamina |

    6. 10. 2016 19:56

    no problem, vynikajici a hodne rychla, dekuji :))

  • Petra
    Petra |

    21. 9. 2016 12:15

    Výborná skvěle ochucená bábovka :-* :-* A hlavně to není žádný vozembouch, jaký jsem upekla minule podle receptu z novin.

  • vlazy
    vlazy |

    15. 8. 2016 16:33

    Tak jsem tu bábovku zkusil upéct a je opravdu dobrá. Při těch 180°C jsem ji pekl 50 minut. Povedla se dobře, ale růžovou barvu se mi bohužel nepovedlo docílit. :-) Bábovky peču v silikonové formě a proto tuk a mouku na formu jsem nepotřeboval.

  • vlazy
    vlazy |

    12. 8. 2016 21:46

    V pečení nejsem tolik zkušený jako někteří zdejší autoři receptů a pisatele komentářů. Mám proto rád recepty kde je uvedená teplota a alespoň přibližný čas abych to nemusel odhadovat nebo každých 5 minut zkoušet jestli je to už dostatečně upečené a pak nakonec zjistil, že jsem to upekl málo nebo příliš hodně. Chápu, že u plynové trouby se čas a teplota nedají přesně určit. Předpokládám, že ale většina lidí používají troubu elektrickou a především těm méně zkušeným tyto údaje mohou docela dost pomoct a usnadnit pečení. Chystám se zítra péct tuto bábovku a tak snad to dobře odhadnu a neskončí to nakonec jako krmení pro slepice.

  • Katka
    Katka |

    23. 7. 2016 13:36

    Dneska vyzkoušená, pochválená a hned i snědená. Taky se nás na ní seběhlo hned šest :-D .

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 7. 2016 11:59

    ...někteří autoři receptů na to nekašlou :-( , jen mají plynovou troubu, zrovna jako paní Jarka, která Vám chtěla pomoci o něco dříve, než jsem se stihl ozvat sám a odpověděl bych vlastně totéž ...kdybych stupně a čas na troubě volil, jistě bych je uvedl ;-)

  • vlazy
    vlazy |

    20. 7. 2016 15:48

    U plynové trouby asi nepůjde nastavit teplotu na určenou hodnotu a bude asi více kolísat než v elektrické. Já mám elektrickou a většinou se mi vše v ní upeče za přiblíženě stejný čas, tak jak je pro které pečení určený nebo potřebný. Nejsem v pečení až tak zkušený abych vždy dokázal dobře odhadnout čas a teplotu pečení. Bohužel někteří autoři receptů na to kašlou.

  • Jarka
    Jarka |

    19. 7. 2016 21:18

    Já bych bábovku tak po 35/40 minutách zkusila a podle toho už dopékala a ohlídala za pomocí té špejle.Mám plynovou troubu a nikdy se mi nepovedlo upéct za stejný čas.Teplotu dávám podle obrázků na troubě-ryba,kuře,bábovka,cukroví atd.Bábovka mi trvá kolem 50 minut.

  • vlazy
    vlazy |

    19. 7. 2016 17:28

    Vypadá to dobře, ale bohužel není uvedená alespoň přibližná doba pečení. :-(

  • Romana
    Romana |

    16. 5. 2016 20:50

    Je výborná :-*

  • Switch
    Switch |

    30. 1. 2016 18:12

    Výborná, opravdu vláčná - díky za recept ;-)

  • Janča
    Janča |

    7. 11. 2015 18:52

    Výborná vřele doporučuji, přidala jsem tam rozinky naložené v rumu a mleté ořechy... ;-) ;-) ;-)

  • Iva Kočárková
    Iva Kočárková |

    10. 10. 2015 17:19

    Je výborná, děkuji za recept.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    14. 5. 2015 18:38

    Vynikající vláčná bezvadná, děkuji.

  • Zuza
    Zuza |

    4. 4. 2015 20:47

    Je výborná O:-)

  • KaRa
    KaRa |

    31. 1. 2015 13:42

    :-)) <3

  • Janina
    Janina |

    19. 1. 2015 14:40

    S receptem mám jen jeden problém a to zásadní. Je tak výborná, že mimo jednoho proužku jí snědl už podruhé přítel sám.