Prdelačka z jelítka - jíšková

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kroupové jelito cca 200 g
    • sádlo nebo olej
    • cibule malá nebo jen půlka
    • 1,5
      lžíce hladká mouka 1 -
    • 500
      ml vývar nebo bujon
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
2
Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jan raska
    jan raska |

    11. 2. 2017 11:09

    dekuji za opravdu vybornou zabijackovou polevku pro kterou nemusim shanet praseci ingredience, ktere by manzelku prinejmensim vypudily z kuchyne

  • Jana
    Jana |

    6. 1. 2016 08:07

    Vynikající :-)

  • Tomáš
    Tomáš |

    1. 2. 2015 12:00

    Moc jsem tomu nedával ale fakt se to dá. S chlebem je to uplný ideál.

  • Jana
    Jana |

    5. 11. 2014 18:19

    Manželovi jsem ji předložila k večeři a moc si pochvaloval jak je výborná a tak vám za něj děkuji.

  • Zuzana
    Zuzana |

    27. 1. 2014 11:58

    Můžu doporučit! Polévka je to fantastická a hlavně nemusí být zrovna když se zabíjí, prostě stačí koupit jelito a to. :-)

  • Marie Antošová
    Marie Antošová |

    23. 10. 2013 09:27

    Je to výborná polévka jako z domácí zabíjačky,kdo má rád krvavou polévku,tak tuhle určitě zkuste.Je sytá a s chlebem k večeři i k obědu nadmíru stačí.

  • Davidová
    Davidová |

    17. 5. 2012 09:39

    měla jsem velký oči a udělala jí ze dvou jelit, nemůžu jinak než pochválit, ale než aby jsme měli stejnou polévku třetí den, dala jsem něco i zmrazit :-D

  • Remkova
    Remkova |

    20. 3. 2012 18:11

    S manzelem jsme ji snedli naposeni, samozrejme s chlebem.

  • Bohunka
    Bohunka |

    7. 2. 2012 17:14

    Zabijačku jsme dělali naposled před 5 lety u rodičů a manželovi se po takových radostech jako je prdelačka nebo domácí tlačenka moc stýská. Koupila jsem tedy jelito a zkusila jí uvařit. Tak jsem si šplhla, že jsem z toho v šoku ještě teď! Česnek si tedy přidával ještě čersvý do misky, ale to dělá normálně i u bramboračky.