Autor:

Prdelačka z jelítka - jíšková

Snadné
Ingredience
Kroupové jelito
cca 200 g
1 ks
Sádlo
nebo olej
 
Cibule
malá nebo jen půlka
 
Hladká mouka
1 -
1,5 lžíce
Vývar
nebo bujon
500 ml
Sůl
a pepř dle chuti
 
Česnek 2 stroužek
Majoránka 2 lžička
Prdelačka z jelítka - jíšková

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1
4.83 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 23x)
Reklama
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Prdelačka z jelítka - jíšková

Komentáře

  1. Jana   06.01.2016 | 8:07 | reagovat | závadný

    Vynikající :-)

  2. Tomáš   01.02.2015 | 12:00 | reagovat | závadný

    Moc jsem tomu nedával ale fakt se to dá. S chlebem je to uplný ideál.

  3. Jana   05.11.2014 | 18:19 | reagovat | závadný

    Manželovi jsem ji předložila k večeři a moc si pochvaloval jak je výborná a tak vám za něj děkuji.

  4. Zuzana   27.01.2014 | 11:58 | reagovat | závadný

    Můžu doporučit! Polévka je to fantastická a hlavně nemusí být zrovna když se zabíjí, prostě stačí koupit jelito a to. :-)

  5. Marie Antošová   23.10.2013 | 9:27 | reagovat | závadný

    Je to výborná polévka jako z domácí zabíjačky,kdo má rád krvavou polévku,tak tuhle určitě zkuste.Je sytá a s chlebem k večeři i k obědu nadmíru stačí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web