Autor:

Cuketové sušenky

Střední
Ingredience
Vločky 1 hrnek
Hladká mouka
Cukr 1 hrnek
Vejce 1 ks
Máslo 100 g
Cuketa
drobně nasekaná cuketa
1 hrnek
Prášek do pečiva
Nebo perníkové koření a kypřící prášek
 
Cuketové sušenky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Smícháme mouku, vločky, kypřící prášek do perníku, přidáme máslo a vejce, propracujeme a na závěr přidáme cuketu. S těstem pracujeme rychle, protože řídne.

Z těsta tvoříme placičky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem ve větší vzdálenosti, placičky se zvětší a pečeme do zhnědnutí. Do těsta můžeme přidat oříšky, rozinky, čokoládu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.73 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 11x)
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Cuketové sušenky

Komentáře

  1. allena89   16.10.2014 | 18:03 | reagovat | závadný

    Moc dobré! Místo cukru jsem dala med a po vychladnutí jsem je postříkala tmavou čokoládou.

  2. Ladunaa   13.09.2013 | 15:53 | reagovat | závadný

    nic moc :/

  3. kombucha   25.10.2012 | 15:43 | reagovat | závadný

    Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.

  4. kombucha   25.10.2012 | 15:43 | reagovat | závadný

    Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.

  5. kombucha   23.10.2012 | 9:01 | reagovat | závadný

    Ahoj holky, cuketám už odzvonilo a tak mě napadlo... Nezkoušela jste některá použít místo cukety jablka?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web