Autor:

Cuketové sušenky

Střední
Ingredience
Vločky 1 hrnek
Hladká mouka
Cukr 1 hrnek
Vejce 1 ks
Máslo 100 g
Cuketa
drobně nasekaná cuketa
1 hrnek
Prášek do pečiva
Nebo perníkové koření a kypřící prášek
 
Cuketové sušenky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Smícháme mouku, vločky, kypřící prášek do perníku, přidáme máslo a vejce, propracujeme a na závěr přidáme cuketu. S těstem pracujeme rychle, protože řídne.

Z těsta tvoříme placičky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem ve větší vzdálenosti, placičky se zvětší a pečeme do zhnědnutí. Do těsta můžeme přidat oříšky, rozinky, čokoládu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.73 11 5 1
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Cuketové sušenky

Komentáře

  1. allena89   16.10.2014 | 18:03 | reagovat |

    Moc dobré! Místo cukru jsem dala med a po vychladnutí jsem je postříkala tmavou čokoládou.

  2. Ladunaa   13.09.2013 | 15:53 | reagovat |

    nic moc :/

  3. kombucha   25.10.2012 | 15:43 | reagovat |

    Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.

  4. kombucha   25.10.2012 | 15:43 | reagovat |

    Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.

  5. kombucha   23.10.2012 | 9:01 | reagovat |

    Ahoj holky, cuketám už odzvonilo a tak mě napadlo... Nezkoušela jste některá použít místo cukety jablka?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web