Cuketové sušenky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek vločky
    • hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 1
      hrnek cuketa drobně nasekaná cuketa
    • prášek do pečiva Nebo perníkové koření a kypřící prášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku, vločky, kypřící prášek do perníku, přidáme máslo a vejce, propracujeme a na závěr přidáme cuketu. S těstem pracujeme rychle, protože řídne.
2
Z těsta tvoříme placičky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem ve větší vzdálenosti, placičky se zvětší a pečeme do zhnědnutí. Do těsta můžeme přidat oříšky, rozinky, čokoládu.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    16. 10. 2014 18:03

    Moc dobré! Místo cukru jsem dala med a po vychladnutí jsem je postříkala tmavou čokoládou.

  • Ladunaa
    Ladunaa |

    13. 9. 2013 15:53

    nic moc :/

  • kombucha
    kombucha |

    25. 10. 2012 15:43

    Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.

  • kombucha
    kombucha |

    25. 10. 2012 15:43

    Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.

  • kombucha
    kombucha |

    23. 10. 2012 09:01

    Ahoj holky, cuketám už odzvonilo a tak mě napadlo... Nezkoušela jste některá použít místo cukety jablka?

  • smolici
    smolici |

    22. 8. 2011 19:37

    Skutečně výborné!...rozinky, suš.brusinky, oříšky, kakao (postříkala jsem bílou čokoládou) - různé variace....skutečná lahoda (i bez). Děkuji mockrát za recept a zdravé mlsání, které moooc chutná.

  • Lenka Juříková
    Lenka Juříková |

    28. 8. 2010 15:57

    Výborné - přidala jsem nahrubo pokrájené oříšky a myslím, že příště půlku mouky nahradím celozrnou - ta tomu taky neublíží. Nepřipadalo mi, že by těsto řídlo, právě naopak - jak se trochu odleželo tak vločky nasákly a vytvořily tak lepší konzistenci těsta.

  • Alžběta Dřímalová
    Alžběta Dřímalová |

    22. 9. 2009 12:01

    Vynikající, skvělý nápad. Sušenky jsem tvořila jen nožem a lžící. Stojí to za to.