Autor:

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

80 minut PT0H80M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
hovězí krk nebo tzv. květová špička
800 g
Hovězí vývar 1 l
Cibulka
malá
1 ks
Máslo 2 lžíce
Čerstvé houby
nebo předem namočené
200 g
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana ke šlehání
(33%)
250 ml
Sůl  
Cukr 1 špetka
Pepř mletý
bílý
 
Muškátový oříšek
mletý
1 špetka
Pažitka
sekaná (na dochucení)
 
na knedlíky:
Hrubá mouka
+ na obalení
300 g
Žemle
starší, pokrájené na menší kostičky
8 ks
Mléko
osolené
1/2 l
Rozšlehané vejce 2 ks
Sůl  
Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Z hub

Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.


Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu).

Na omáčku osmažte na másle cibulku, až zesklovatí. Vsypte pokrájené čerstvé houby nebo slité sušené a na mírném plameni restujte asi 10 minut. Zaprašte moukou a přilijte trochu studené vody nebo vývaru. Promíchejte, aby se v omáčce neudělaly žmolky.

Pak přilijte ještě asi hrnek vývaru z masa a smetanu. Okořeňte, dobře promíchejte a na mírném plameni povařte 10 až 15 minut, až omáčka zhoustne. Dochuťte.
Na knedlíky přelijte v míse pokrájené pečivo osoleným mlékem s rozšlehanými vejci a nechte tekutinu do pečiva vsáknout. Ke směsi přidejte mouku, až vznikne hustší těsto. Tvarujte z něj rukama namočenýma ve studené vodě kulaté knedlíky, lehce je obalte v mouce a ihned zavařujte do vroucí osolené vody.

Povařte asi 20 minut a vyberte je děrovanou naběračkou nebo slijte přes cedník. Podávejte s omáčkou a vařeným masem, pokrájeným na plátky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Hráškovo-parmazánové suflé Neodolatelné recepty z jarní zeleniny Články z

Komentáře k receptu: Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web