Lahodná lepivá vepřová žebírka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: hanazealand

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová žebírka
    • 3
      dl med
    • 4
      dl omáčka hoisin
    • 1
      dl chilli omáčka sladká a lžička ostrého chilli
    • zázvor čerstvý - troška
    • 1
      lžička čínská směs pěti koření
    • 2,5
      dl ocet sladký
    • sezamová semínka pražená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli (nebo můžeme pokrájet čerstvou chilli papričku), plnou lžičku pěti koření, sladový ocet a nastrouháme najemno zázvor (asi 1 lžíci).
2
Vše zahřejeme a promícháme a nalijeme na žebírka. Rukou pořádně promícháme a obalíme dokonale každý kousek. Omáčky může být klidně větší množství, můžete ji použít i napříště. Pečeme ve středně vyhřáté troubě odkryté asi 1 hodinu. Často obracíme. Servírujeme posypané nasucho opraženými sezamovými semínky.
3
Výborné s hranolkami.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • drusada
    drusada |

    26. 8. 2013 18:39

    Já chci taky vařit na Zélandě!!!!!! O:-) A6 do konce života 8-) 8-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 6. 2007 13:05

    Hanko, díky, podívám se po tom někde v čínském obchodě.

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    27. 6. 2007 12:46

    tak jeste jsem nasla www.susi.cz a kliknete na omacky

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    27. 6. 2007 12:32

    http://slovnik.vareni.cz/hoisin-sauce/kouknete na tohle Gabino urcite to budou nekde v Asijskym krame mit.Jinak je vyborna i do minutek,skladujte v lednici.Ja jsem mimo republiku.

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 6. 2007 10:18

    Omáčka hoisin je něco jako sojovka? Kde ji kupujete?