Autor:

Rychlá perníková roláda

Snadné
Těsto:
Vejce 4 ks
Cukr krupice 100 g
Olej 2 lžíce
Teplá voda 2 lžíce
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do perníku 1/2 balíček
Kakao 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Dohotovení:
Marmeláda
nebo džem dle chuti
 
Moučkový cukr
na posypání
 
Šlehačka
,Granko,čokoládová poleva...-dle chuti
 
Rychlá perníková roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy, Dezerty

Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme olej, vodu, přisypeme kakao s moukou a kypřidlem do perníku,promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 12 minut.Těsto nesmíme péct dlouho-nepřesušit, aby se nedrobilo, nelámalo! Po vyndání ihned srolujeme do rolády a necháme zchladnout. Pak roládu rozbalíme, sundáme opatrně pečící papír, potřeme marmeládou dle chuti a opět zavineme. Roládu pocukrujeme nebo jí můžeme polít čokoládovou polevou, nakrájíme na plátky a podáváme buď jen tak nebo ještě ozdobíme šlehačkou... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Rychlá perníková roláda

Komentáře

  1. Holakovská   13.04.2016 | 8:23 | reagovat |

    Měla jsem v ledničce trochu zbylého pudinkového krému z větrníčků, tak jsem do do rolády s marmeládou dala taky a musím říct, že to opravdu nemělo závady.

  2. Blanka   17.11.2014 | 8:32 | reagovat |

    Rychlá a skvělá. Asi budu dělat další :-D

  3. LLenkaa   25.08.2013 | 10:33 | reagovat |

    Skvělá roláda, já taky udělala dva pláty a potřela jsem je uvnitř marmeládou smíchanou s tvarohem. Povrch jsem potřela šlehačkou smíchanou se ztužovačem a posypala strouhanou čokoládou. Jako úspěch zaručen!

  4. happyfish   26.03.2012 | 23:02 | reagovat |

    Výborná! Dělám dvě placky, které pak smotám dohromady, aby byla větší, potírám marmeládou z lesních plodů, a navrch polívám čokoládovou polevou a sypu kokosem. Vynikající a hlavně rychlá a snadná záležitost...

  5. kaja   12.02.2012 | 19:58 | reagovat |

    na kolik stupnu to pecete?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web