Autor:

Perníková buchta s jablky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 700 g
Cukr 300 g
Mléko 500 ml
Vejce 2 ks
Rostlinný olej 200 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Ořechy 200 g
Kakao
nebo místo kakaa použít nastrouhanou Margotku (tu větší)
3 lžíce
Jablka
5-6
6 ks
Perníková buchta s jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé kostičky. Mouku s cukrem a s oběma kypřícími prášky smícháme, přidáme vejce, olej, mléko, ořechy, řádně promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu. Do druhé poloviny těsta nasypeme kakao nebo Margotku, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pak navrch nasypeme/rozprostřeme jablka pokrájená na kostičky (nahusto vedle sebe), jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C (horkovzduch) cca 60 min., ke konci teplotu snížíme na 160 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Perníková buchta s jablky

Komentáře

  1. Lenka Hr.   14.02.2014 | 13:56 | reagovat |

    no žádná sláva to není a poměry surovin moc nesedí :)

    1. Lenka   01.04.2015 | 9:22 | reagovat |

      Asi jste delala neco spatne, nam se povedla na výbornou a misto hladke mouky jsme dali polohrubou

  2. Daša   09.10.2013 | 20:30 | reagovat |

    Recept paní Michaely je moc dobrý. :-)

  3. Renata   24.01.2013 | 16:42 | reagovat |

    Buchta je příliš vysoka a dá se jist pouze horni polovina. Na te spodní si pochutnal nas hafan. Holt ma lepsi a ostřejší zuby. :-D :-D

  4. Lucig   27.11.2011 | 10:13 | reagovat |

    Není tam spíš polohrubá mouka? Hladká se mi zdála divná, ale zkusila jsem to přesně podle receptu. A nepovedlo se - celej plech šel do koše :-S
    Tak jsem se podívala na jiné podobné recepty a všude je polohrubá mouka.

  5. Aluška   15.10.2011 | 19:44 | reagovat |

    Právě jsem vyndala buchtu z trouby...poučení pro mě, dát příště poloviční dávku...mám ji hodně vysokou...a jestli je dobrá Vám zatím nepovím..musím počkat až vychladne a ochutná ji můj přítel:)...ten je na sladké..já moc ne..

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web