Autor:

Perníková buchta s jablky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 700 g
Cukr 300 g
Mléko 500 ml
Vejce 2 ks
Rostlinný olej 200 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Ořechy 200 g
Kakao
nebo místo kakaa použít nastrouhanou Margotku (tu větší)
3 lžíce
Jablka
5-6
6 ks
Perníková buchta s jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé kostičky. Mouku s cukrem a s oběma kypřícími prášky smícháme, přidáme vejce, olej, mléko, ořechy, řádně promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu. Do druhé poloviny těsta nasypeme kakao nebo Margotku, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pak navrch nasypeme/rozprostřeme jablka pokrájená na kostičky (nahusto vedle sebe), jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C (horkovzduch) cca 60 min., ke konci teplotu snížíme na 160 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Perníková buchta s jablky

Komentáře

  1. Lenka Hr.   14.02.2014 | 13:56 | reagovat | závadný

    no žádná sláva to není a poměry surovin moc nesedí :)

    1. Lenka   01.04.2015 | 9:22 | reagovat | závadný

      Asi jste delala neco spatne, nam se povedla na výbornou a misto hladke mouky jsme dali polohrubou

  2. Daša   09.10.2013 | 20:30 | reagovat | závadný

    Recept paní Michaely je moc dobrý. :-)

  3. Renata   24.01.2013 | 16:42 | reagovat | závadný

    Buchta je příliš vysoka a dá se jist pouze horni polovina. Na te spodní si pochutnal nas hafan. Holt ma lepsi a ostřejší zuby. :-D :-D

  4. Lucig   27.11.2011 | 10:13 | reagovat | závadný

    Není tam spíš polohrubá mouka? Hladká se mi zdála divná, ale zkusila jsem to přesně podle receptu. A nepovedlo se - celej plech šel do koše :-S
    Tak jsem se podívala na jiné podobné recepty a všude je polohrubá mouka.

  5. Aluška   15.10.2011 | 19:44 | reagovat | závadný

    Právě jsem vyndala buchtu z trouby...poučení pro mě, dát příště poloviční dávku...mám ji hodně vysokou...a jestli je dobrá Vám zatím nepovím..musím počkat až vychladne a ochutná ji můj přítel:)...ten je na sladké..já moc ne..

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web