Bábovka "perníková"

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 24
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme vejce s cukrem, přidáme prášek do perníku, mouku, mléko. Dobře propracujeme těsto. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 3/4 hodiny. Bábovku vyklopíme necháme vychladnout a poté bábovku přelijeme čokoládou a posypeme kokosem (nebo strouhanými mandlemi).
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    16. 10. 2015 11:24

    Tato bábovka byla docela dobrá i když jsem už upekla lepší.Je to lepší průměr. :-) .

  • Luci
    Luci |

    19. 2. 2015 17:28

    Dobrá a rychlá bábovka. Přidala jsem kakao. Místo prášku do perníku používám klasický kypřicí prášek a perníkové koření, kterým nešetřím, máme to tak rádi. I bez polevy výborná.

  • Lukybil
    Lukybil |

    7. 7. 2013 14:21

    Moc dobrá, dělal jsem ji užpředtím, ale to bylo omylem

  • Jana
    Jana |

    14. 4. 2013 13:26

    Mě se bábovka hrozně drobí :-( ,proč?

  • Peeetule
    Peeetule |

    20. 1. 2013 14:46

    U nás tahle bábovka zabodovala. Jednoduchá, připravená za pět minut ze surovin, které máme většinou doma. A není to žádná dusivka. Přidali jsme ještě kokos a trošku rumu. Pekla jsem na 180°C 40 min zakrytou papírem a byla úplně akorát.

  • tgtzzutz
    tgtzzutz |

    18. 8. 2011 21:41

    O:-) :-! :-* =-O :-\ :-D :-P <3 <:-) :-S :-| :-)) :-)) :-X :'( :-! :-! 8-)

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 7. 2011 09:51

    ...výborná :-P

  • Edita.st
    Edita.st |

    13. 2. 2011 16:44

    Přidala jsem kakao a lžíci rumu a je úžasná, dávám za 1

  • hrebec
    hrebec |

    19. 10. 2010 20:58

    moc dobrej recept fakt super 8-)

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    12. 4. 2010 20:12

    ideální péct v horkovzdušné troubě 52 minut při 170 stupních

  • vlastimil kucera
    vlastimil kucera |

    14. 12. 2009 12:00

    babovka se povedla a neměla chybu

  • Erik Soldán
    Erik Soldán |

    4. 1. 2009 07:06

    No je 7:00 ráno a bábovka je v troubě, očekávám návštěvu tak za 2 hodinky, jsem zvědav jak to dopadne...

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    2. 10. 2008 13:44

    Zkuste přidat trochu kakaa a rozinek :)

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    2. 10. 2008 13:26

    Je prostě nejlepší, zatím všechny nadchla a vždy je snězena naposezení:)

  • Hanka Bednaříková
    Hanka Bednaříková |

    10. 4. 2008 15:10

    Tak bábovku mám upečenou je super,ale příště trochu víc mléka neuškodí,dávám za 1 .

  • Hanka Bednaříková
    Hanka Bednaříková |

    10. 4. 2008 12:44

    Tak jdu na ni.Máme moc rádi bábovky-mám ráda když je pokaždé jiná,tak uvidím,recept se mi dost zamlouvá tak za hoďku ohodnotím....

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    9. 1. 2008 18:53

    Já peču takovéto bábovky na max. 170°C. Zkouším špejlí, jestli je hotová, čas moc nesleduji. Kdyby se mi zdála, že nahoře víc tmavne, přikrývám pečícím papírem /a trochu ztlumím teplotu/.

  • Barča
    Barča |

    9. 1. 2008 18:16

    Dobry den, jak ma byt pec vyhrata a na kolik mam babovku pect? dekuji

  • Jiťa
    Jiťa |

    10. 10. 2007 18:53

    Mirku, udělej radši mocca bábovku. Je perfektní.

  • Mirek Major
    Mirek Major |

    10. 10. 2007 16:57

    Pokouším se dle receptu udělat tuto bábovku, ale vzhledem k tomu, že jsem antitalent na vaření, tak bych se rád zeptal co mám udělět s těmi dvěmi deci oleje. V postupu přípravy tam nic o tom není. Děkuji moc

  • Hela F.
    Hela F. |

    9. 9. 2007 17:16

    Právě jsem dopekla a nevydržela jsem čekat až zchládne.Takže jsem ji nechala bez polevy.Je moc dobrá a pěkně vláčná.

  • MARCELA KYSELOVA
    MARCELA KYSELOVA |

    5. 8. 2007 12:56

    zrovna jí jdu péct,tak uvidíme jak se povede.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    26. 3. 2007 11:05

    Dělala jsem ji v sobotu, ale dala jsem obyč. prášek do pečiva a perníkové koření . Moc dobrá.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    9. 3. 2007 10:55

    Martino, určitě do těsta, olej to zvláční, aby to nebylo suché - dusivé.

  • Martina Šumberova
    Martina Šumberova |

    9. 3. 2007 10:50

    A kam se dává ten olej, ten je na vymazání

  • Pavlína S.
    Pavlína S. |

    3. 3. 2007 15:27

    Pekla jsem dnes,opravdu je mooc dobrá,vláčná..není to dusivka.o)Je to hned a je to zas trochu něco jiného, ani jsem ji nepolévala čokoládou a myslím,že ji to na kráse a chuti neubralo.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    2. 3. 2007 20:28

    Souhlasím, je to opravdu dobrá bábovka - perník. Dělala jsem vše podle receptu, přelila čokoládou a sypala kokosem.

  • Alena H.
    Alena H. |

    28. 2. 2007 15:22

    Včera jsem upekla. Je moc dobrá. Doporučuji vyzkoušet.