Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
1 1 5
Autor:

Perníková chaloupka

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Moučkový cukr 200 g
Máslo 100 g
Med 200 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 1,5 lžička
Perníkové koření 1,5 lžička
Pečící papír  
Poleva
Bílek
Moučkový cukr  
Citronová šťáva (citronka)
3-4 kapky
Perníková chaloupka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Recept je na chaloupku a ještě vám i zbyde na pár perníčků :)

Vypracuje se těsto, rozválí se na tenčí plát - asi 3 mm. Válet se musí na cukru moučka, nemusí se potírat vejcem, peče se na pečícím papíru - jde krásně sloupnout a díl nepraskne - asi 7 min. na 200 °C (podle trouby).

Díly se po vychladnutí můžou hned lepit polevou. Cukr na polevu musí být přesátý, aby neucpal pytlík, bílek se nešlehá, protože by pak hmota byla moc křehká, jen rozmícháme. Zakápne se citr. šťávou nebo octem. Cukru podle odhadu, hmota musí být lepivá, aby díly držely u sebe. Když je cukru moc, tak už zase nelepí a nejde zdobit, sáček se trhá. Vemte obyčejný igilitový sáček a ustříhněte růžek, vznikne malinká dirka. Lepší jsou pevnější sáčky. Rampouchy se dělají tak, že si na okraj střechy uděláte „bobek“ z hmoty a pak ho protáhnete.

Rozměry: Podložka 1ks 24×18 cm, boky 2ks 18×8 cm, střecha 2ks 22×10 cm, štít 2ks 12×8 cm, trojúhelník má strany 8,5×8,5×12 cm a nahoře svírají pravý úhel, dveře 1 ks 4×6,5 cm, okna 4 ks 2,5×3,5 cm. Komín těžko popíšu, tak si s ním poraďte ;-)

Těsto je moc dobré a křehké, perníčky z něj jsou moc dobré a krásně voní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Perníková chaloupka

Komentáře

  1. Veronika   15.12.2013 | 18:03 | reagovat | závadný

    chaloupku jsem dělala poprvé a slepila jsem ji tubičkami od dr.Oetker =) a chloupka zatím drží=) tubičky jsou sice drahší ale drží a uschnou během 20 minut=) trosku nachvilku stačí občas podepřít dílky ale jak už máme boky a vše chaloupka se nebulá ;-) a drží

  2. cccGlenisla   02.12.2012 | 18:35 | reagovat | závadný

    Mně se zase zlomila střecha, ale jak jsem se potom dočetla na jiných stránkách, tak to bylo mou nedočkavostí. Perník se má prý nechat do druhého dne odležet, aby ztvrdl a nelámal se. Doporučuji použít párátka na přichycení dílů. Cukr přecejen není vteřiňák. Recept je dobrý. Děkuji.

  3. Kučerová Jana   11.12.2011 | 20:20 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeli jsme! Překvapilo nás, že chaloupka není tmavě hnědá, ale líbí se nám. V polevě není gramáž cukru, tak jsme si ji našli jinde. (na jeden bílek 170 gramů cukru 8-) )

    1. Kučerová jana   11.12.2011 | 20:21 | reagovat | závadný

      A drží to skvěle! ;-)

    2. Zdenka š.   02.11.2013 | 7:23 | reagovat | závadný

      Ahoj ja delam chaloupky uz nekolik let.. A recept delam od oka:-) vysypu 1kg hl mouky hodim do toho kostku hery 1prasek do perniku trochu kakaa trochu medu trochu mleka a 2zloutky.(bilky si necham na polevu) a udelam z toho hmotu tak akorad.

  4. pavla   03.12.2010 | 13:19 | reagovat | závadný

    I mě se po nazdobení rozpadla, takže 3hod. práce v háji:( Vřele nedoporučuji tento recept!

  5. MatějP   13.10.2010 | 20:22 | reagovat | závadný

    Je to dobré aš na to že sem to dělal 5hodin 2x se mi to rozpadlo takže 15hodin sem u toho stravil s přítelkiní :'(

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X