Autor:

Perníková chaloupka snadno a rychle

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Moučkový cukr 140 g
Vejce 3 ks
Hera 100 g
Med
rozpuštěného
2 lžíce
Perníkové koření 2 lžička
Jedlá soda 1 lžička
Na polevu
Bílek 1 ks
Moučkový cukr 150 g
Perníková chaloupka snadno a rychle

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

V misce utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou.
Vypracujeme těsto, které na válu ještě prohněteme. Vyválíme silnou placku a pomocí vykrajovátek, které koupíme v každém obchodě s kuchyňskými potřebami, vykrojíme díly na perníkovou chaloupku. Ty pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout a spojíme díly párátky tak, aby nebyla vidět.
Prosátý moučkový cukr vyšleháme s bílkem, až vznikne bílá poleva (prosetím zabráníme, aby poleva ucpávala zdobítko).
Chaloupku zdobíme podle své fantazie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Perníková chaloupka snadno a rychle

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web