Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrst pekingské zelí pokrájené na slabé nudličky, 2 -
    • 1
      kelímek zakysaná smetana 200 ml
    • 1
      stroužek česnek dle chuti, cca větší
    • sůl
    • zázvor čerstvě nastrouhaný - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné zelí si pokrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný česnek a sůl dle chuti. Promícháme a necháme v chladnu krátce proležet. Podáváme s tmavým pečivem, samostatně nebo jako přílohu například ke grilovanému či smaženému masu.
2
Kdo má rád pikantní ostřejší chutě, může s česnekem přidat i jemně nastrouhaný zázvor dle chuti a nebo v menším množství zkombinovat obojí.

Komentáře k receptu

  • Lucinka
    Lucinka |

    16. 11. 2016 18:41

    K řízku mi přišla tahle příloha lepší než brambor, který máme vždycky. Byla to prima změna a díky za recept.

  • Martina Valušková
    Martina Valušková |

    9. 11. 2016 12:30

    Byl to výborný a především i zdravý salát.