Autor:

Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"

150 minut PT0H150M
Střední
Ingredience
Fazole
velké
250 g
Červená paprika 3 ks
Rajčata 2 ks
Mrkev
nakrájená na kolečka
1/2 hrnek
Celer
nakrájený na proužky
1/2 hrnek
Červená cibule 1 ks
Cibule 1 ks
Listový špenát
nebo kopřivy
1 hrst
Slunečnicový olej 1/2 hrnek
Tymián
nebo mateřídouška
 
Sůl  
Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek, oloupaná rajčata nakrájená na osminky, cibule na hrubo, špenát, mrkev, celer a olej.
Zeslabíme plotýnku a necháme pomalu vařit kolem dvou hodin. Přidáme tymián, sůl a vytáhneme uvařené papriky. Sloupneme je, dužinu rozmačkáme vidličkou a vrátíme je do fazolí.
Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.
Tento recept je specialita bulharského kláštera „Svatý Konstantnin a Elena“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"

Komentáře

  1. cccGlenisla   26.01.2015 | 19:50 | reagovat | závadný

    No to je výborný jídlo. Já miluju fazole, ale nikdy mě nenapadlo přidat do nich špenát. Je to skvělá kombinace. Dali jsme si k tomu čerstvou bagetu s máslem.

  2. irena   21.05.2014 | 0:41 | reagovat | závadný

    vyborne a zdrave, s fazolemi jsem varila kureci prso, ktere jsem pouzila do jineho receptu. taky jsem dala ovivovy olej, zapomnela na cibuli a nemela jsem spenat. i tak to bylo vyborne!!! chutnalo i detem. diky za originalni recept.

  3. Janaso   28.05.2013 | 20:09 | reagovat | závadný

    Moc dobrá verze luštěnin.

  4. baron von Wilkowitz   05.11.2012 | 18:32 | reagovat | závadný

    Ja, schmeckt gut!

  5. pippiva   26.11.2010 | 12:19 | reagovat | závadný

    Nezbyva nez dat jednicku! Jen misto oleje slunecnicoveho jsem dala olivovy.Moc dobre.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web