Fazolková polévka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks vejce
    • kopr
    • ocet
    • 2
      dl smetana
    • 1
      hrnek fazolové lusky čerstvé nebo mražené
    • 1
      kostka masox
    • mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky s polu s kostkami brambor a masovým bujónem.
2
Uvařenou polévku zahustíme moukou (předem rozmíchanou v trošce vody), přidáme smetanu posekaný kopr a dochutíme lžičkou octa.
3
Do hotové polévky ještě přidáme nakrájené vejce natvrdo.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 1. 2012 21:29

    ...trochu jako kulajda ;-) , výborná i se zakysankou :-P ...

  • danmar
    danmar |

    24. 1. 2012 11:38

    moc dobrá polévka....

  • anonym
    anonym |

    21. 12. 2011 12:17

    Polévka je výborná, přidal jsem ješte houby a koření a moc šmakovala ;-) Díky za recept

  • sekaninová.jar.@seznam.cz
    sekaninová.jar.@seznam.cz |

    9. 10. 2010 12:38

    dobrá polévka

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    1. 3. 2010 14:10

    Mně to přijde,jak polévka 3v1, míchanice kulajdy, koprovky a fazulovky, ale je dobroučká. 1.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    31. 3. 2008 12:53

    Paní Ivano,bylo to vynikající!!! Brambory jsem uvařila zvlášť,protože fazolky jsem měla v sladkokyselém nálevu(moje výroba),tak aby nebyly brambory tvrdé.Moc se mi to povedlo a naše 87 letá babička,pro kterou vařím,si strašně pochutnala,říkala:Konečně pořádné kyselo!Ikdyž to asi kyselo není,připomělo jí to jídlo z mládí.Děkuji za recept a určitě jsem nevařila naposledy.Jana

  • Anonym
    Anonym |

    29. 3. 2008 13:02

    Vynikající polévka,všem chutnala

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    24. 3. 2008 19:44

    Jani já většinou používám mražené (v létě čerstvé). Zavařené budou asi podstatně rychleji hotové. Takže radeji nejprve uvařte brambory a fazolky dávajte později aby nebyly rozvařené. Ať se Vám to povede :o)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 3. 2008 20:17

    Super recept,rozhodně vyzkouším,fazolky mám zavařené,snad to nevadí.Dávám za 1 a přidávám k oblíbeným receptům