Jednoduchý jahodový koláč II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g rozpuštěné máslo , vlažné
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra dle chuti, nemusí být
  • Dále
    • 2
      hrnek žmolenka
    • 1
      kg jahody - odstopkované
    • máslo na vymazání hlubokého plechu
    • hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, promícháme a zalijeme smetanou. Přisypeme mouku s kypřidlem a kůrou, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu, rovnoměrně rozetřeme a posypeme jahodami a žmolenkou (máslo, cukr, hrubá mouka). Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
2
Po vychladnutí a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iva Stránská
    Iva Stránská |

    16. 5. 2016 09:22

    Chtěla bych poděkovat za tenhle super jednoduchý recept. Dělala jsem s jahodami a dokonce i s rebarborkou. Je opravdu výborný a rychlý, takže není co řešit.

  • Eva
    Eva |

    12. 3. 2016 10:31

    Přesně tak, jednoduchý, nenáročný na suroviny i čas a hlavně je vynikající <3 jsem ráda, že jsem ho vyzkoušela.