Autor:

Špagety s mletým masem a zeleninou

Střední
Ingredience
Špagety 400 g
Mleté maso - hovězí 300 g
Cibule
Mrkev
Řapíkatý celer
Rajčata
Oloupaná
250 g
Máslo 100 g
Vepřový vývar  šálek
Pepř mletý  
Sůl  
Rajský protlak
Malý
1 ks
Tvrdý sýr
Strouhaný nebo parmezán
100 g
Červené víno 1/2 šálek
Petrželka
Sekaná zelená
 
Bazalka
Čerstvá nebo sušená
1 lžička
Tymián
Nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička
Špagety s mletým masem a zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme až se začne maso drolit. Podlijeme vývarem, promícháme přidáme rajský protlak, oloupaná rajčata, osolíme, okořeníme, zamícháme a mírně dusíme asi 40 minut. Podlijeme červeným vínem a ještě 5 minut podusíme.

Špagety uvaříme dle návodu a podáváme je s mletým masem a vše posypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Špagety s mletým masem a zeleninou

Komentáře

  1. Nikola   05.11.2013 | 8:06 | reagovat | závadný

    Výborný recept :-) vařila jsem bez celeru a i tak byla omáčka super :-)

  2. kamaka   05.09.2012 | 15:10 | reagovat | závadný

    PRÁVĚ JSEM DOVAŘILA BUDOU K VEČEŘI NEODOLALA JSEM SLUPLA JEDNU PORCI A MUSÍM NAPSAT ŽE JSOU NAPROSTO LUXUSNÍ ;-) DĚKUJI ŠIKULKÁM ZA TAKOVÉ RECEPTY :-)

  3. imagoimagor   13.04.2012 | 16:56 | reagovat | závadný

    To je harmonie pro smysly uz jenom cist ten recept a predstavovat si tu vuni :-) Konecne poctivy recept bez pytliku a konzerv, bravo!

  4. Dagmar Suchomelová   12.09.2010 | 16:09 | reagovat | závadný

    Ivano, celý určitě nee. Teda já ho rozhodně celý nedávala, dala jsem tak 2 řapíky.Ale když jsem jej neměla, tak jsem ho nedala vůbec a bylo to moc dobré i bez něj. Příp. jsem dala kousek normálního celeru, ale jen malý kousíček.A té bazalky dávám i víc, tak lžíci. Máme ji rádi.Vyzkoušejte, u nás děláme opravdu často.

  5. Ivana Samcová   24.06.2010 | 11:20 | reagovat | závadný

    Paní Dagmaro, naladila jste mne s tímto receptem, ráda bych ho vyzkoušela, jen jsem se chtěla zeptat, opravdu celý řapíkatý celer? Nebude ho moc? Já ho mám ráda, ale trochu se bojím toho množství. Díky za odpověď. Ivana

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web