Žampionová smaženice

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cibule
    • 100
      g anglická slanina nebo šunka, šunková klobása...
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžička olej
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 1
      stroužek česnek
    • 6
      ks rozšlehané vejce dle velikosti 5 -
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi s olejem a rozpuštěným máslem, necháme zesklovatět cibuli, kterou smažíme zároveň s uzeninou. Pak přisypeme na plátky pokrájené žampiony, které také orestujeme a ke konci restování vmícháme rozetřený česnek. Přidáme rozšlehaná osolená vejce, která necháme v žampionové směsi srazit.
2
Dochutit můžeme i majoránkou, pepřem nebo drceným kmínem.
3
Podáváme ihned s čerstvým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    26. 8. 2015 16:43

    Byla výborná! Co nám jinýho zbyde než žampiony, když v lese nerostou ani prašivky natož hříbek.