Autor:

Bezinková limonáda II.

Snadné
Ingredience
Bezové květy 4 ks
Cukr 250 g
Citron 1 ks
Voda 2,5 l
Bezinková limonáda II.

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Studené

Do 3 l láhve dáme 2,5 l vody, 1/4 kg cukru a 1 citron (omytý, bez pecek a nakrájený na kolečka). Láhev překryjeme ubrouskem, vše promícháme a necháme 8-10 dní na světlém a teplém místě. Nakonec limonádu přecedíme do láhví a uložíme do lednice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Bezinková limonáda II.

Komentáře

  1. Vituš   29.05.2016 | 20:34 | reagovat | závadný

    Byla výborná. Vypili jsme jí radši už čtvrtý den. Dýl jsme čekat nechtěli, aby se nezačala kazit.

  2. teerulka   08.06.2015 | 9:34 | reagovat | závadný

    Přidejte na závěr do sklenice půl lžičky sypaných kvasnic a nemusíte čekat týden, ale už druhý den můžete šťávu pít - je vynikající, jemně perlivá a rozhodně do druhého dne nezplesnivý :-) dělala jsem včera, nechala jsem ji celý den na slunku,dnes se po ní jen zaprášilo a už vařím druhou várku, teď dám méně cukru, na nás byla dost sladká ;-)

  3. Jana   04.06.2015 | 13:12 | reagovat | závadný

    .Limonádu je nutné každý den pomíchat. Dávám sklenice na okenní parapet, kam svítí slunce. Mírně zkvašené jsem to měla za týden.

  4. garda   05.06.2014 | 11:02 | reagovat | závadný

    Nechala jsem to dva dny luhovat. Mám divnou zakalenou štávu. Jak se říká vlastně bez chuti a bez zápachu. Připadá mi podezřelá a celkově nic moc, takže asi pápá a kompost... :-(

  5. podstolem   19.06.2013 | 11:30 | reagovat | závadný

    No já jsem dala vše do sklenice jak má být v neděli a je středa a už tam mám navrchu chomáčky plísně...tak nevím jak bude to pití vypadat v neděli. Asi to nebude žádná mńamka....nevím co jsem udělala špatně

    1. Zuzana   19.06.2013 | 11:40 | reagovat | závadný

      Vodu s cukrem a citronem nechám převařit, pak zaliji bezinky a louhuji v temnu ve sklepě tak 5 dní. Udělejte si jinou a tuhle radši vylijte.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí 10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí
Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko
Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak! Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web