Autor:

Bezé s višňovu zmrzlinou

Střední
Ingredience
Višňová zmrzlina 500 g
Moučkový cukr 400 g
Bílek 8 ks
Smetana ke šlehání 200 ml
Kakao 2 lžička
Sůl  
Višně
na ozdobu
 
Bezé s višňovu zmrzlinou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, poté kakao. Do sáčku s ozdobnou koncovkou dáme 1/4 celkového množství sněhu. Na velký plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 8 věnečků o průměru asi 10 cm. V předehřáté troubě věnečky zvolna asi 2 hodiny sušíme. Hotové bezé věnečky opatrně sejmeme z plechu a necháme dobře vychladnout.

Zdobítko naplníme zbylým sněhem a na plech vyložený pečícím papírem spirálovitě nastříkáme 8 plných koleček o stejném průměru jako věnečky. V mírně předehřáté troubě kolečka také 2 hodiny sušíme. Sejmeme z plechu a necháme zcela vychladnout. Připravíme tuhou šlehačku, 3/4 celkového množství ozdobně nastříkáme na věnečky. Přiklopíme plnými kolečky a do jejich středu klademe kopečky zmrzliny. Kolem nich nastříkáme zbylou šlehačku. Hotové přizdobíme višněmi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Bezé s višňovu zmrzlinou

Komentáře

  1. Laďka Něrgešová   28.08.2007 | 20:04 | reagovat |

    je to opravdu skvělé,a po pravdě rečeno jsem to jedla poprvé v život:D

  2. Anina   24.06.2006 | 18:09 | reagovat |

    Bezé cukroví se mi nikdy ještě nepovedlo.

  3. Miroslava Petrakova   27.12.2005 | 17:00 | reagovat |

    je to velmi dobre na osvezeni chuti co se tyce beznych zmrzlin vyborne

  4. Gábina Osvaldová   06.12.2004 | 16:53 | reagovat |

    Z vlastní zkušenosti radím kolečka sušit kratší dobu-ale jinak vynikající

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web