Autor:

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Vepřové maso
- masité ocásky
500 g
Sůl  
Rozmarýn
nebo tymián dle chuti
 
Mrkev
středně velká
2 ks
Celer
cca
150 g
Cibule
větší
1 ks
Česnek 2 stroužek
Máslo
nebo sádlo
 
Vývar
na podlití, případně pivo nebo červené víno
 
Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Ze zeleniny, Vepřové

Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých listů. Vepřové ocásky (cca 2×250 gramů), nasolíme, posypeme bylinkami dle vlastní chuti a položíme je na zeleninu. Na ocásky dáme kousek másla nebo sádla, podlijeme vývarem (pivem, vínem), zaklopíme a pečeme cca 80 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Dle potřeby podléváme a maso otáčíme. Pak odkryjeme a za občasného podlití a přelití výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, noky nebo špeclemi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Komentáře

  1. Vlaďka Tůmová   01.02.2016 | 8:38 | reagovat |

    Senzace <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web