Autor:

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Vepřové maso
- masité ocásky
500 g
Sůl  
Rozmarýn
nebo tymián dle chuti
 
Mrkev
středně velká
2 ks
Celer
cca
150 g
Cibule
větší
1 ks
Česnek 2 stroužek
Máslo
nebo sádlo
 
Vývar
na podlití, případně pivo nebo červené víno
 
Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Ze zeleniny, Vepřové

Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých listů. Vepřové ocásky (cca 2×250 gramů), nasolíme, posypeme bylinkami dle vlastní chuti a položíme je na zeleninu. Na ocásky dáme kousek másla nebo sádla, podlijeme vývarem (pivem, vínem), zaklopíme a pečeme cca 80 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Dle potřeby podléváme a maso otáčíme. Pak odkryjeme a za občasného podlití a přelití výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, noky nebo špeclemi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Thajské závitky s papájou a krevetami V hlavní roli jarní závitky Články z

Komentáře k receptu: Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Komentáře

  1. Vlaďka Tůmová   01.02.2016 | 8:38 | reagovat |

    Senzace <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web