Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso - masité ocásky
    • sůl
    • rozmarýn nebo tymián dle chuti
    • 2
      ks mrkev středně velká
    • 150
      g celer cca
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • máslo nebo sádlo
    • vývar na podlití, případně pivo nebo červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých listů. Vepřové ocásky (cca 2x250 gramů), nasolíme, posypeme bylinkami dle vlastní chuti a položíme je na zeleninu. Na ocásky dáme kousek másla nebo sádla, podlijeme vývarem (pivem, vínem), zaklopíme a pečeme cca 80 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Dle potřeby podléváme a maso otáčíme. Pak odkryjeme a za občasného podlití a přelití výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem, noky nebo špeclemi.

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Tůmová
    Vlaďka Tůmová |

    1. 2. 2016 08:38

    Senzace <3