Autor:

Bezinková limonáda

Střední
Ingredience
Bezové květy 35 ks
Voda 7 l
Cukr 1 kg
Kyselina citronová  
Bezinková limonáda

Postup přípravy:

Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, (za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat) a dáme do chládku, nejlépe do lednice.

<BR>Je velmi osvěžující a balkánci věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
4 7 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Bezinková limonáda

Komentáře

  1. důchodce   30.05.2016 | 15:59 | reagovat | závadný

    Plíseň omezíte vodorovnou špejlí pod hrdlem, aby byly květy pod hladinou

  2. Míša M   05.06.2015 | 10:55 | reagovat | závadný

    Mám problém, holky! Je to cca 3 dny, nna povrchu se dělá plíseň a nemám dojem, že by šťáva fermentovala. A ochutnání strašně sladký, ale perlivost nikde..Díky za odpovědi M

  3. Zuzana Pízová   27.05.2015 | 17:23 | reagovat | závadný

    Skvělá limonáda co všem moc chutná.

  4. Leona Paskova   01.07.2014 | 14:56 | reagovat | závadný

    Je vyborna, doma ji delame na litry a do petek bych ji taky nedavala, protoze se z nich uvolnuje pekne svinstvo, zvlast v kombinaci s kyselinou citronovou. A snizuje krevni tlak.

  5. garda   05.06.2014 | 11:08 | reagovat | závadný

    Tady mi vadí konzervant kys. citronová. Vlastně by měly stačit ty citrony. Zkoušela jsem, ale výsledek hodně nic moc, až hnusný. Sice tn první recept, ale je to až na ten syntetický konzervant stejný. Jo a z nadšeného užívání plastových lahví bych tak nadšená nebyla :) vyhledejte si něco o plastech a vyjde z toho raději krátkodobý obal

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny
Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína. Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína.
Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní! Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web