Šumivý rosol

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      ml jahodová šťáva
    • 300
      ml rebarborová šťáva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 20
      g zázvor čerstvý
    • 500
      g želírovací cukr
    • 125
      ml sekt suchý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky.
2
Na středním plameni uveďte do varu. Stále míchejte a prudčeji povařte 4 minuty, pak vyjměte vanilku a zázvor. Vmíchejte sekt a rosol ihned vlijte do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacím uzávěrem k uchování, nebo rozlijte do sklenic, nechte ztuhnout a podávejte, například s croissanty.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.