Chlebové placky s hráškem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mražený hrášek
    • 200
      g celozrnný chléb
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • žitná mouka na zahuštění
    • sůl
    • rostlinný olej
    • tymián -dle chuti
    • balkánský sýr nastrouhaný na posypán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrášek trošku podlijeme vodou, osolíme, přidáme tymián a podusíme 5 minut. Pak vodu slijeme a hrášek necháme vychladnout. Vejce rozšleháme s mlékem a rozdrobíme do něj chléb. Přidáme hrášek a zahustíme moukou. Směs by měla být řidší. Na pánvi rozpálíme olej a lžící tvoříme placičky, které opečeme z obou stran. Takto upečené placky podáváme ještě teplé posypané strouhaným balkánským sýrem.
2
Tip : Jestli hrášek moc nemusíte, udělejte placky s mraženou kukuřicí. Postup je stejný.

Komentáře k receptu

  • Ivana Kunstová
    Ivana Kunstová |

    10. 4. 2015 19:00

    Nic extra jsem nečekala a asi proto jsem byla velmi mile překvapená výsledným produktem, placky byly velmi dobré.

  • jakub
    jakub |

    29. 1. 2012 12:29

    Jak se dávi ta žitná mouka? :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-S :-S :-| :-|

  • jakub
    jakub |

    29. 1. 2012 12:27

    Co je to žitná mouka. :-S :-) :-( :-( :-! 8-) :-* =-O :-\ :-[ :'(

  • Šimon
    Šimon |

    16. 5. 2011 17:37

    tymián jsem neměl ani žitnou mouku tak jsem dal strouhanku a dobrý. Levný, dobrý, rychlý akorát pro mě 8-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    26. 1. 2010 18:41

    Šlo,zvolil bych ve slaném nálevu,né sladkokyselý.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    26. 1. 2010 15:09

    Se sterilovanou kukuřicí by to nešlo? Děkuji