Autor:

Eskymo

Snadné
těsto
Hladká mouka 3 hrnek
Cukr 1 hrnek
Olej 1 hrnek
Mléko 1,5 hrnek
Kakao 6 lžíce
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 ks
krém
Mléko 3/4 l
Kokosový pudink 3 ks
Máslo 150 g
Zakysaná smetana 2 ks
Vanilkový cukr 2 ks
poleva
Čokoláda  
Eskymo

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto:
Smícháme mouku, cukr, kakao a pomalu vmícháme vejce, mléko, olej a kypřící prášek. Vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu (nebo na pečící papír) a pečeme cca 20 min (dle trouby).

Krém: Do teplého pudinku s vanilkovým cukrem vmícháme máslo a po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu.

Když korpus vychladne, naneseme na něj krém a polejeme polevou. Já používám klasickou čokoládu na vaření nebo kaštany.

Množství v ingrediencích lze upravit, jen stejný poměr - podle velikosti formy, já to mám na velký plech a těsto je cca 1,5 cm vysoké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Eskymo

Komentáře

  1. JanaN87   26.02.2015 | 17:29 | reagovat |

    Upřímně, měla jsem po přečtení komentářů chuť recept smazat, ale pak jsem si řekla, že je to aspoň ponaučení pro mě. Jarkoo, velice děkuju za názor :) I všem ostatním, příště si to budu kontrolovat, abych recepty neduplikovala.

  2. jarkoo   23.02.2015 | 12:35 | reagovat |

    Já osobně si myslím, že korekturu by měl dělat hlavně administrátor a pokud je přidán prakticky stejný recept, tak ho nezveřejnit. Já se vždycky kouknu, zda tu již recept není, ale může se stát, že to člověk přehlédne. Navážet se ale do autorky receptu mi přijde dost nefér a vůbec se mi to nelíbí. Tyhle věci by měl sledovat ten, kdo recept schvaluje a následně zveřejňuje.

    1. Jana   24.02.2015 | 7:33 | reagovat |

      A krom autora může někdo korekturu receptů dělat?

    2. Kamila B.   24.02.2015 | 8:34 | reagovat |

      Dobrý den. Recept byl na webu ponechán z důvodů, které popisuje níže uživatel recepty73. Přeji krásný den!

  3. recepty73   23.02.2015 | 12:00 | reagovat |

    ...souhlasím s tím, že přidávat skoro stejné recepty dělá stránky nepřehledné a že duplikáty jsou k ničemu, ale zrovna u těchto řezů bych klidně udělal vyjímku a nechal bych je tu, protože když se mrknete na původní eskymo řezy, tak se v nich podle postupu vyzná a upeče je jen ten, kdo už má něco odpečeno a odvařeno, vzhledem k strohosti postupu ...a ty druhé "Rychlé" jsou k ničemu a velmi dobře dokážu pochopit komentář o autorovi kreténovi, kdybych postupoval s výrobou krému tak, jak je napsáno...

  4. Jana   21.02.2015 | 18:21 | reagovat |

    Mně se taky nelíbí,že se místo sdílení zkušeností do komentářů přidá prakticky stejný recept.Taky už sem moc nechodím a nejsem sama.Dneska mi to už nerozčílí,ale dřív když byly tyhle stránky moje srdeční záležitost bych vyletěla z kůže.

  5. Di   21.02.2015 | 10:58 | reagovat |

    Musím se Zdeny zastat. Taky si myslím, že dávat sem stále stejné recepty vede jenom k velké nepřehlednosti a je to zcela zbytečné. Mě spíš otráví, když něco hledám a najdu to 10x - komu se chce to číst? Tu maličkost si většinou kuchař doáže podle svých zlušeností změnit sám. Když nevyzkoušel, tak přece neví, co je nejlepší, a nebue vařit 10 variant téhož jídla. ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web