Autor:

Étonnant jablkový koláč

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 2 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Vejce 2 ks
Mléko 0,8 hrnek
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 3/4 balení
Hera 130 g
K pokladení
Jablka
velká
3 ks
Skořice  
Étonnant jablkový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku.

Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a ušlehaný sníh z bíků. Důkladně prošleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáček (já používám 30×23, výška pekáče 5 cm).

Jablka oloupeme a nastrouháme na větší plátky. Poklademe jimi těsto, ale ne úplně ke kraji, aby se nepřichytly a posypeme skořicí (dle chuti).

Nakonec posypeme celý povrch zbylou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě, 35-40 minut při 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Étonnant jablkový koláč

Komentáře

  1. blatnicka   19.08.2014 | 9:39 | reagovat | závadný

    Výborný moučník. Upečeno snad už 3x. Použila jsem domácí sádlo (nebojte se toho nebo dejte půl na půl). Ubrala jsem cukru něco kolem 3/4 hrnku. Použila jsem švestky a do drobenky přidala trochu mletého máku a nemá to chybu:-). Kypřící prášek dávám bez fosfátů ze zdravé výživy.

  2. helenka1995   01.08.2014 | 22:08 | reagovat | závadný

    koláč sem vyzkoušela a je moc dobrý všem chutnal a když sem ho děla po druhé tak sem tam místo jablek jsem dala švestky a taky byl moc dobrý děkuju za recept ;-)

  3. Šárka   25.01.2013 | 11:46 | reagovat | závadný

    Odměřování na hrnky je naprosto běžná věc. Osobně to mám mnohem raději než na váhu, nemusím žádnou vytahovat a následně umývat :D A i v případě "zvětšování velikosti" pečeného produktu mi to přijde mnohem snazší. Prostě vezmu větší hrnek a v rámci přímé úměry pak dám i ostatních ingrediencí o trochu víc, třeba místo 2 vajíček 3 atd.
    No a řešit tu co to je 5/6 .. a jak to odhadnout v hrnku? To si snad děláte legraci ;-)
    Jinak buchta se povedla a je výborná. Jen příště udělám tu drobenku víc máslovou, máme rádi víc hrudkovatou a křupavější.

  4. Jarka O.   20.01.2009 | 14:23 | reagovat | závadný

    Je přece nepsané pravidlo, že hrnkem v receptech je myšlený obyčejný 1/4 l hrnek na čaj. Pokud není uvedeno jinak (třeba u receptů na chleba z pekárny, tam je hrnek 200 ml). Z hrnkových receptů jsou sepsané celé kuchařské knihy a všude je bráno 1/4 l.

  5. Di -   20.01.2009 | 13:28 | reagovat | závadný

    To máte pravdu, ale na jak velký hrnek přijdou 3 jablka, 130 g másla a 1 vanilkový cukr? V poměru k dalším surovinám se bude těsto dost lišit, jestli použijeme půllitrák nebo šáleček na kávu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web