Perník z perníků-nepečené

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks perník -tradiční máčené perníky s náplní a polevou dle chuti
    • 1
      kelímek bílý jogurt -400 ml(Holandia,selský...)
    • želatina - mletá -Dr.Oetker-jemně mletá
    • cukr krupice -dle chuti(nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
2
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo alobalem.Dle návodu na obalu si připravíme jogurtovou želatinu,osladíme ji dle chuti(nebo vůbec) a perníkovou vrstvu zalijeme.Do ní hned naskládáme další vrstvu perníků,které do želatiny lehce zamáčkneme.Zbytkem jogurtové želatiny je zalijeme,uhladíme a necháme do druhého dne navlhnout a ztuhnout.Podáváme vychladlé.Můžeme ozdobit strouhaným perníkem,šlehačkou... .
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miluše Drahokoupilová
    Miluše Drahokoupilová |

    27. 1. 2015 11:09

    Zajímavý na pohled i na chuť, jen příště z většího množství, aby bylo dost pro všechny. :-)

  • Marketa
    Marketa |

    28. 5. 2014 19:37

    Tenhle kousek musim zkusit, perniky jsou ve spajzu, jogurt i zelatinu mam taky, jdu na to! Jsem na to teda moc zvedava, tak uvidime.

  • Monique
    Monique |

    16. 10. 2013 10:12

    Tento dort jsem dělala už 4X a vždy sklidil velký úspěch, je opravdu moc dobrý a hlavně jednoduchý.

  • Ondrušová
    Ondrušová |

    5. 2. 2013 18:46

    Velmi jednoduchý a chutí překvapující, nic podobného jsme ještě nejedli a bylo to výborné překvapení.

  • Jaroslava Macalová
    Jaroslava Macalová |

    3. 6. 2012 11:39

    Studené nepečené zákusky dělám většinou z piškotů a ovoce a jelikož se má vyzkoušet všechno, tak jsem se pustila do díla. Při servírování jsem dozdobila sladkou šlehačkou a výborný zákusek byl na světě. Touto cestou posílám velké díky za nový recept a příjemné překvapení.

  • Bradáčová
    Bradáčová |

    10. 1. 2012 13:03

    Bezva nápad :-))

  • Špačková
    Špačková |

    12. 9. 2011 18:29

    Výborný a svěží, vůbec jsem nesladila.

  • Kája
    Kája |

    12. 8. 2011 16:01

    Taky nám chutnal ;-) !

  • Kindermannová
    Kindermannová |

    21. 7. 2011 09:58

    Nic podobného jsem ještě nedělala ani nejedla, až teď. Je to naprosto úžasné a velmi snadné :-* :-)) .

  • Míla Šímová
    Míla Šímová |

    13. 6. 2011 19:46

    Jednoduchý a osvěžující, dokonce i přítel ujídal a to není na sladké. Má to takovou zvláštní rumovou chuť a rum jsem tam vůbec nedávala :-\ , teď mají perníky v kauflandu v akci, tak si je ještě nakoupím a udělám znova.

  • Drahuš
    Drahuš |

    11. 5. 2011 07:05

    Chutnal nám moc a ani jsem želé nesladila.

  • Monča
    Monča |

    27. 3. 2011 17:15

    Super nápad! Už si to tisknu ;-) .

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    20. 1. 2011 17:33

    asi nestihne :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 1. 2011 15:48

    ...to jsem rád!A počkejte,až se rozleží ;-) ...

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    20. 1. 2011 14:43

    už to jíme! super nápad, zvláštní kombinace, konzistence jak amarouny, ale chuť moc dobrá!

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 1. 2011 14:02

    Dělám co můžu :-D a tento nápad měl už dááávno náš mladej.Každého Mikuláše dostal mraky perníků,které nemusí :-D ,chtělo to jen zrealizovat :-D :-D :-D -výsledek vcelku solidní=roste mi konkurence ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    20. 1. 2011 13:34

    Teda Jirko, kam na ty nápady chodíš!!!! Tohle se mi moc líví, k tomu ten úžasný foto-postup!! A ty fotky jsou čím dál tím lepší (jak jsem ti o nich psala, víš co myslím, ne?). Tak JEN TAK DÁL!!! Simča

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    20. 1. 2011 10:35

    díky za rady, jdu na to!

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 1. 2011 10:25

    Ano,Dr.Oetker želatiny používám nejraději.Kdo nemá rád hodně sladké moučníky,nemusí jogurt ani sladit ;-) .Děvčata díky ;-) :-*

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    20. 1. 2011 10:09

    Zumbistko, tak se přesně jmenuje, ale já používám raději také Želatinový ztužovač od Oetkera jako Jarka, postup je na obalu a je to velmi rychlé :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    20. 1. 2011 09:56

    Já bych asi použila od Dr. Oetkera želatinu za studena, ta je právě určená pro jogurt. Jen se rozmíchá v trošce teplé vody, vešlehá do jogurtu a je to. Je bezva, používám ji často ;-)

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    20. 1. 2011 09:02

    želatina mletá-to se tak jmenuje?chci zkusit, ale nevím co použít, mám jen dortové želé, cukrárenské a žel-dort..a jak se to jogurt.želé vytvoří? díky za odpo

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    19. 1. 2011 11:11

    Ježkovy voči, tohle je bezvadnej nápad :-* :-* :-P