Cuketa v perníku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň
    • cuketa 1 menší nebo 1/2 velké
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      ks kokosový pudink
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce perníkové koření
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Recept není nijak výjimečný. Je doma vymyšlený. Rozhodla jsem se vložit ho sem, protože jsem nenašla žádný recept na buchtu s cuketou, aby cuketa nebyla součástí těsta. Tak snad Vám bude chutnat.
2
Nejprve si oloupeme cuketu a zbavíme její vnitřní části. Nastrouháme na hrubším struhadle a zasypeme cukrem. Krásně pustí šťávu, kterou slijeme a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Mezitím než se tak stane, připravíme si těsto.
3
Důkladně smícháme v míse všechny sypké suroviny. Ve druhé míse vyšleháme všechny tekuté suroviny. Řádně promíchanou sypkou část těsta postupně přisypáváme do vyšlehané tekuté části. Vznikne krásné vláčné těsto. Troubu si dáme rozehřát na 180°C. 1. polovinu těsta vlijeme na vymazaný, strouhankou (používám místo mouky, pěkně se spojí s těstem) vysypaný plech. Na těsto rozprostřeme připravenou náplň z cukety a na ni 2. polovinu těsta. Pekla jsem asi 20 minut na 180°C a na dalších 15 minut jsem teplotu snížila na 170°C.
4
Dobrou chuť.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.