Autor:

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Snadné
Porce: 5
Ingredience
Vepřová plec
krkovice nebo libový bůček
600 g
Cibule
3 -
4 ks
Sádlo
nebo olej
 
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika - sladká
plnější
1 lžíce
Grilovací koření 1 lžíce
Rajský protlak
velký
140 g
Vývar
dle potřeby, cca
500 ml
Hlávkové zelí
na nudličky pokrájené
600 g
Smetana ke šlehání
nebo zakysaná - není nutná
 
Hladká mouka
nebo Solamyl - není nutné
 
Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Postup přípravy:

Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme do té doby za občasného promíchání, než se dám vysmaží šťáva z masa. Pak zasypeme paprikou, kořením, přidáme protlak a ještě krátce (aby nám paprika nezhořkla) vše osmažíme.
Přilijeme vývar a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme pokrájené zelí a dále dusíme do úplného změknutí masa i zelí. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

Pokud použijeme zelí rané, bude doba dušení kratší, a pokud pozdní, doba dušení je delší.

Jestliže nechceme zahušťovat moukou, můžeme tekutinu zredukovat vařením bez poklice na potřebné množství nebo přidat trochu solamylu rozmíchaného v malém množství vody. Pokud zahušťujeme, tak ještě krátce eintopf provaříme.

Do eintopfu můžeme také vmíchat šlehačku nebo zakysanou smetanu (tu již nevaříme, aby se nesrazila). Také hotový eintopf můžeme na talíři dozdobit kopečkem zakysané smetany. Vše dle chuti každého.

Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Komentáře

  1. Jana Rousová   24.05.2016 | 11:37 | reagovat | závadný

    Manžela jsem k jiné příloze než je chleba nepřemluvila, ale to nic nemění na tom, že zelný guláš neměl chybičku :-)

  2. Ungerová   18.12.2015 | 12:56 | reagovat | závadný

    Výborné!

  3. Ela   18.01.2015 | 21:34 | reagovat | závadný

    Guláš je skvělý.Děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web