Autor:

Bábovka s vůní perníku

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Cukr 200 g
Hladká mouka 100 g
Rostlinný olej 100 ml
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko 0,15 l
Sníh z bílku
ze 4 vajec
 
Prášek do perníku 1 balíček
Kakao 1 lžička
Citronová kůra
z 1 citronu
 
Bábovka s vůní perníku

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh s bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
Po upečení vyklopíme bábovku s formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s vůní perníku

Komentáře

  1. VeronikaV   24.07.2011 | 13:18 | reagovat | závadný

    výborná obměna bábovky...

  2. hp   01.02.2008 | 10:53 | reagovat | závadný

    zdá se mi to dobrý recept tak ho vyzkouším akorát newím co stema žloutkama který mi zbydou...

    1. recepty73   22.03.2011 | 8:05 | reagovat | závadný

      ...tak upečte bochánek, tam Vám stačí zase jen žloutky ;-) :-)

  3. Milena Matějková   17.11.2007 | 16:08 | reagovat | závadný

    Dneska jsem poprvé vyzkoušela tuto bábovku a velmi se zadařilo.V rodině měla úspěch,protože vydržela přesně 20 minut po vychladnutí.Recept je rychlí a dobrý.

  4. Eva Mlýnská   22.08.2007 | 13:06 | reagovat | závadný

    Dobrá bábovka, především když mi zbývají bílky a s cukrem trochu šetřím nemusím tak sladké.

  5. Táňa Miňová   22.08.2007 | 12:18 | reagovat | závadný

    Ne do těsta opravdu nepatří žloutky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web