Autor:

Mramorovaná vejce

Snadné
Ingredience
Vejce 10 ks
Černý čaj
porcované sáčky
6 ks
Salát
hlávka
1 ks
Mramorovaná vejce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Vejce vaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Potom je vyjmeme, opatrně lžičkou poklepeme vejce ze všech stran, aby skořápka popraskala. Vložíme zpět do vody, přidáme sáček čaje a dovaříme dalších 7 minut. Po dovaření vejce oloupeme pod tekoucí studenou vodou. Uložíme je na talíř vyložený listy salátu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Mramorovaná vejce

Komentáře

  1. JANA RUBYOVÁ   08.04.2009 | 19:39 | reagovat |

    TO JE VÝBORNÝ NÁPAD!JÁ JEDNOU BARVILA VEJCE VE ŠPENÁTU A ČERVANÉ ŘEPĚ.TAKY BYLY HEZKÉ.ALE V ČAJI JE LETOS TAKY ZKUSÍM.

  2. Tereza -   02.05.2007 | 15:00 | reagovat |

    Až teraz som si všimla dotaz, ospravedlňujem sa. Jaruška, po 3 min varenia sú bielka už mierne stuhnuté a naklepať musíte jemne. Nič sa im nestane:)))

  3. Jaruška   08.04.2007 | 9:34 | reagovat |

    A nerozpadají se pak ty vejce?? Když jsou celý nakřápnutý..

  4. Tereza Jarčušková   20.03.2007 | 14:42 | reagovat |

    Vajíčka kľudne zjedzte, ten čaj ich ofarbí, ale chuťove neovplyvní. Ide o to, že sú pekne mramorované, nie čiasto biele. Treba dávať pozor pri lúpaní, mramorovanie je na blane pod škrupinkou. Zostane síce aj na bielku, ale podstatne slabšie.

  5. Ivana Přikrylová   20.03.2007 | 11:14 | reagovat |

    Tento recept znám jako "Čínská čajová vejce", mimo černého čaje se do vody ještě přidává sojová omáčka a tzv. koření pěti vůní (badyán, skořice, kmín, pepř a zázvor) vcelku nebo mleté. Chuť vajec je překvapivě pikantní.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web