Autor:

Beránek z majonézy - ořechový, vláčný

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr krupice 250 g
Vařící voda 100 ml
Majonéza
- 250 g
1 sklenice
Mleté vlašské ořechy 100 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 ks
Vanilkové aroma
dle chuti nebo vanilkový cukr
 
Dále
Tyčinky ledové kaštany
nebo jiná čokoládová poleva dle chuti
2 ks
Rozinky
nebo buráky, lentilky... na oči beránka
2 ks
Bílková poleva
pokud nechceme čokoládovou a mašli kolem krku
 
Beránek z majonézy - ořechový, vláčný

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy a za stálého míchání přidáme horkou vodu. Dále přidáme mouku s kypřidlem a majonézu, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy, kterou položíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova cca 1 hodinu. Vyzkoušíme špejlí, těsto na ni nesmí lepit, špejle musí zůstat čistá. Po upečení necháme částečně zchladnout, vyklopíme, a necháme vychladnout úplně.

Ledové kaštany rozpustíme ve vodní lázni, polevou pak přelijeme za pomocí mašlovačky celého beránka, na místo očí natiskneme rozinky nebo lentilky... a po ztuhnutí polevy uvážeme beránkovi slušivou mašli. Hlavičku z vrchu můžeme posypat mletými ořechy...

Polevu můžeme použít jak tmavou, tak i bílou. Lze také zdobit cukrovým sněhem, který používáme například na kremrole... Fantazii se meze nekladou. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Beránek z majonézy - ořechový, vláčný

Komentáře

  1. Kamila Soukupová   25.03.2016 | 7:32 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Včera jsem beránka upekla a dnes budu dělat ješte čtyry další. Je výborný a vláčný a akorát sladký. Peču i pro děti na pomlázku a mazance taky.

  2. Věra   02.04.2015 | 21:29 | reagovat | závadný

    Majonézového beránka budu péct zítra poprvé a věřím, že bude výborný. Peču z majolky i koláčky a ty jdou u nás doma na dračku.

  3. pipča   02.04.2015 | 12:40 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Beránek nemá chybu a není to žádná dusivka, ráno jsme mu snědli celé tělíčko a do večera těžko vydrží. V sobotu upeču pravého velikonočního a toho už i nazdobím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web