Scones

Hodnocení:

Moje:

20 minut
23
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g rozinky pokud máte rádi, tak kousky čokolády

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru důkladně propracujeme. Vznikne sypká směs jako drobenka. Pak přidáme mléko a vejce, znovu propracujeme a nakonec přidáme rozinky s čokoládou. Vyválíme (na výšku asi 2 cm) a vykrajujeme kulatým vykrajovátkem (sklenička je taky fajn). Pečeme při 180 °C, na pečícím papíře asi 15-18 minut => do zhnědnutí. Těsto si můžete udělat předem, vykrájet, připravit na plech, nechat v ledničce do druhého dne a upéct třeba ke snídani.
2
Je to irské jídlo a jí se to s máslem a marmeládou. Z této dávky jsem udělala 23 ks, ale záleží na průměru vykrajovátka.
Zařazení: Pokrmy Sladké Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mariska
    mariska |

    2. 7. 2016 17:54

    Opravdu na 500g mouky :-\ dát 2 prášky do pečiva ? Není to chyba ?

  • marika
    marika |

    2. 7. 2016 07:31

    Dva prášky do pečiva na 500 g mouky? Nevloudila se chybička ? Není s tímto množstvím peč. prášku pečivo "štiplavé". Děkuji za odpověď :-)

  • Verelin
    Verelin |

    1. 7. 2016 23:30

    Výborné! Skoro přesně jako jsme mlsali v Anglii. Moc dobré, chválím!

  • Emma Repulsive
    Emma Repulsive |

    21. 10. 2011 14:09

    Vypadají pěkně, včer jdu na ně :-D

  • ZuzkaA
    ZuzkaA |

    30. 4. 2011 22:10

    Moc dobré, musela jsem vychytat dobu pečení v závislosti na velikosti, ale jsou vynikající, já je sním naposezení samotné :) dávám rozinky a větší kousky čokolády, krásně se rozpustí a je to jako nutela, když je jím vlažné. Dávám 1++++ ;)

  • 13ka
    13ka |

    15. 2. 2011 12:51

    Dobré... :-P .Dělala jsem 4 druhy čokoládové ,čokoládové s kakaem ,rozinkové a rozinkové s medem. Těsto se ale hrozně lepilo a vůbec nešlo vyválet. Nevím,kde se stala chyba

  • Anita V.
    Anita V. |

    5. 12. 2010 11:33

    Vadilo by,kdyby se peklo bez pečícího papíru ? Peču to na zítra a takhle rychle ho nikde neseženu,jelikož jsem ten svůj nechala doma.

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    7. 3. 2009 12:56

    Dneska jsem pekla. Udělala jsem je snad ve stejné velikosti jako na obrázku, ale měla jsem jich kolem 40. Půlku jsem měla s rozinkama, druhou s čokoládou. Jsou dobré. Na oslavy hlavně pro děti jsou výborné a estetické :)

  • Petra Borisová
    Petra Borisová |

    24. 2. 2009 15:13

    manželovi kolegové zase vzbudili zájem o moučníček ke kávičce a zatím se mi od nich s prázdným tácem vracela i pochvala.. nenechám se zastrašit neznalostí SCONES a zítra jim do práce pošlu trošku sladké ciziny... :)

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    29. 3. 2008 11:51

    Jsem zatížená na britskou kuchyni, proto mě tenhle recept potěšil.:-) Scones jsou bezva, už jsem je dělala podle jiných receptů a za vyzkoušení určitě stojí. Nejsou oblíbené jen v Irsku, ale také v Anglii, Skotsku a díky přistěhovalcům i v Americe a Austrálii. Jinak jsou ale skotského původu. Mohou se vykrajovat skleničkou, jak napsala paní Jana, my jsme v Anglii těsto rozvalovali na velké kolo, které se pak rozkrájelo na trojúhelníčky. Hotové se mohou prokrojit jako houska, promazat máslem a marmeládou, nebo jen potřít na povrchu. Ale i samotné jsou skvělé.