Jednoduché piškotové kornoutky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce větší (nebo 4 menší)
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma, případně citronová kůra dle chuti
    • 1
      lžíce vlažná voda
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
  • Dohotovení
    • smetana ke šlehání
    • pařížská šlehačka
    • ovoce dle chuti
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky (cca 10-15 cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu lehce dorůžova (nesmíme je přesušit!). Ihned po upečení (horké) srolujeme rukou nebo pomocí vařečky do kornoutku a tak necháme i vychladnout. Pracujeme velmi rychle, po vychladnutí nejdou stočit. Pokud chceme, motat můžeme jen do ruličky, je to rychlejší a pro nezkušené i jistější.
2
Vychladlé kornoutky plníme dle vlastní fantazie a chuti. My máme nejraději se šlehačkou, do které přidávám vanilkový cukr a s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
3
Okraje kornoutků nebo jejich špičky můžeme namáčet do čokolády.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zoryna
    Zoryna |

    1. 5. 2017 08:17

    Katastrofa, ale rolada výborná

  • barbora_pavlina
    barbora_pavlina |

    8. 4. 2017 08:46

    mota se to spatne :'( =-O

  • barbora
    barbora |

    7. 4. 2017 17:20

    kolik kusu z toho je? :-\

  • Iva Šlapáková
    Iva Šlapáková |

    28. 1. 2016 10:39

    Kornoutky jsou výborné :-) a povedly se <3 . Nesmí se píct dlouho aby netvrdly kraje a mě šly dobře motat. Jsou dost pružné tak jsem je nechala chladnout tím přehybem dolu. Taky bude záležet na mouce a době šlehání.

  • RN
    RN |

    31. 10. 2015 11:52

    Snažila jsem se o rychlost a přesto mi to praskalo-první dobrej,druhej,třetí ušel a čtvrtej se zlomil-je v tom nějakej fígl?Nedopékat (růžové okraje praskaly nejvíc),dělat silnější,slabší.....????? Normálně nejsem nešikovná ani pomalá a peču pořád,ale to co je na fotce se mi rozhodně nepovedlo

  • Alouette
    Alouette |

    9. 10. 2014 18:30

    Já plnila šlehačkou - ušlehala jsem klasickou smetanu ke šlehání s grankem. Přítel myslel, že je to pařížská :) Doporučuju! A díky za recept! Je to rychlé, dobré a není to složité (i když to točení chtělo trochu praxi ;-) ))

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 4. 2014 12:36

    ...když je teplé smotáte, dejte je spojem dolů a naplňte až po čase, až si na svůj nový tvar trochu zvyknou ;-)

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    20. 4. 2014 14:40

    cukru jsem dala jen 100g a bohatě to stačilo. určitě dávám za jedna, krásný nápad! ale mohl by mi někdo poradit, jak kornoutek udržet ve stočeném stavu? podařilo se mi to smotat, ale po chvilce se stejně "rozjely" a málokterý zůstal v kornoutku :-(

  • Rachel
    Rachel |

    28. 3. 2014 11:45

    Kornoutky byly vynikajici a kazdeho zaujaly hned na prvni pohled. Na velkem servirovacim taliri vyskladane dokola vypadaly uchvatne a co terprve, kdyz jsem je vyskladala na sebe. Byla to absolutni nadhera, impozantni pro oko i chutove poharky. Velice dekuji za vas recept.

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    25. 7. 2013 17:28

    Kornoutky jsou výborné, nic složitého, jen sebou musím hodit při ohýbání. Dělám poněkolikáté a s velkým úspěchem. Z ledničky nestačím vyndavat hotové, část jich plním až dodatečně.

  • Majka
    Majka |

    22. 6. 2013 21:41

    Jednoduchý luxus, úžasně efektní design! O:-)

  • Fousková
    Fousková |

    26. 11. 2012 18:43

    Byly výborné, chutnaly skvěle a měla jsem s nimi úspěch :-) .

  • W.Jarka
    W.Jarka |

    4. 1. 2012 18:00

    Určitě nebyly naposled,jsou hotové rychle a ještě rychlejš pryč.Jak dělané třeba pro nečekanou návštěvu a taky v létě s čerstvými malinami nebo jahodami budou úžasný.

  • Eva Šimková
    Eva Šimková |

    15. 12. 2011 18:59

    Trochu jsem podcenila v návodu větu : pracujeme rychle a první várku kornoutků jsem už ke konci neurolovala. Pak jsem do trouby dávala už jen šest placiček a srolovat se mi povedly bez problémů. Plnila jsem je také šlehačkou a jahůdkama, měla jsem je moc hezké a byly hříšně dobré.