Autor:

Jednoduché piškotové kornoutky

Snadné
Ingredience
Vejce
větší (nebo 4 menší)
3 ks
Cukr krupice 60 g
Vanilkový cukr
nebo aroma, případně citronová kůra dle chuti
1 ks
Vlažná voda 1 lžíce
Olej 1 lžíce
Hladká mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Dohotovení
Smetana ke šlehání  
Pařížská šlehačka  
Ovoce
dle chuti
 
Čokoládová poleva  
Jednoduché piškotové kornoutky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty, Dezerty

Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky (cca 10-15 cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu lehce dorůžova (nesmíme je přesušit!). Ihned po upečení (horké) srolujeme rukou nebo pomocí vařečky do kornoutku a tak necháme i vychladnout. Pracujeme velmi rychle, po vychladnutí nejdou stočit. Pokud chceme, motat můžeme jen do ruličky, je to rychlejší a pro nezkušené i jistější.

Vychladlé kornoutky plníme dle vlastní fantazie a chuti. My máme nejraději se šlehačkou, do které přidávám vanilkový cukr a s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

Okraje kornoutků nebo jejich špičky můžeme namáčet do čokolády.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
5 13 5 1
Reklama
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché piškotové kornoutky

Komentáře

  1. barbora   07.04.2017 | 17:20 | reagovat |

    kolik kusu z toho je? :-\

  2. Iva Šlapáková   28.01.2016 | 10:39 | reagovat |

    Kornoutky jsou výborné :-) a povedly se <3 . Nesmí se píct dlouho aby netvrdly kraje a mě šly dobře motat. Jsou dost pružné tak jsem je nechala chladnout tím přehybem dolu. Taky bude záležet na mouce a době šlehání.

  3. RN   31.10.2015 | 11:52 | reagovat |

    Snažila jsem se o rychlost a přesto mi to praskalo-první dobrej,druhej,třetí ušel a čtvrtej se zlomil-je v tom nějakej fígl?Nedopékat (růžové okraje praskaly nejvíc),dělat silnější,slabší.....?????
    Normálně nejsem nešikovná ani pomalá a peču pořád,ale to co je na fotce se mi rozhodně nepovedlo

  4. Alouette   09.10.2014 | 18:30 | reagovat |

    Já plnila šlehačkou - ušlehala jsem klasickou smetanu ke šlehání s grankem. Přítel myslel, že je to pařížská :) Doporučuju!
    A díky za recept! Je to rychlé, dobré a není to složité (i když to točení chtělo trochu praxi ;-) ))

  5. zuzka0011   20.04.2014 | 14:40 | reagovat |

    cukru jsem dala jen 100g a bohatě to stačilo. určitě dávám za jedna, krásný nápad!
    ale mohl by mi někdo poradit, jak kornoutek udržet ve stočeném stavu? podařilo se mi to smotat, ale po chvilce se stejně "rozjely" a málokterý zůstal v kornoutku :-(

    1. recepty73   25.04.2014 | 12:36 | reagovat |

      ...když je teplé smotáte, dejte je spojem dolů a naplňte až po čase, až si na svůj nový tvar trochu zvyknou ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web