Autor:

Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Snadné
Piškotový plát
Vejce 5 ks
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr
nebo aroma
1 ks
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Teplá voda 2 lžíce
Olej 2 lžíce
Kakao
, káva, mleté ořechy nebo mandle, kokos...
 
Pečící papír  
Dále
Smetana ke šlehání
33 %
500 ml
Vanilkový cukr
1 -
2 ks
Ztužovač šlehačky
- není nutný
 
Moučkový cukr
dle chuti - není nutný
 
Čerstvé ovoce
nebo okapané kompotované - dle chuti
 
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme olej s vodou, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10-13 minut. Nepřesušit!
Po upečení necháme zchladnout, sundáme opatrně pečící papír a plát pokrájíme na kostičky, obdélníčky či jiné požadované tvary, které pak dozdobíme vyšlehanou smetanou s cukrářskou zdobičkou a sezonním nebo kompotovaným ovocem dle vlastní chuti a fantazie.

Těsto můžeme dle chuti měnit na kakaové, kávové, kokosové, ořechové... tak, že společně s moukou přidáme do těsta buď lžičku kávy nebo hrst mletých ořechů, lžíci kakaa...

Smetanu můžeme také ochutit jinak než jen vanilkovým cukrem a to tak, že během šlehání přidáme capuccino, kakao, rozpuštěnou nebo nastrouhanou čokoládu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Komentáře

  1. Anonymous   10.11.2016 | 20:58 | reagovat |

    velmi pekne

  2. Eva   14.04.2016 | 21:25 | reagovat |

    Jednoduché a přesto dokonalé. Velká pochvala od cukrářky, dnes už v důchodu.

  3. Irena   17.10.2014 | 14:32 | reagovat |

    Nádhera! Dělám podobně, ale krájím potřený piškot na mřížku a kostky pak dozdobim. Vy to máte vychytané do puntíku. Palec nahoru!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web