Autor:

Rychle, zdravě a chutně losos

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Losos
závisí na apetitu strávníků
800 g
Pomerančová šťáva
i ze 2 v případě menší šťavnatosti
1 ks
Citronová šťáva 1 ks
Olivový olej
přibližně panák
1/2 dl
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Rychle, zdravě a chutně losos

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.

Základ je v marinádě, do které patří: olivový olej, pomerančová šťáva, citrónová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely.

Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1h - 3h, v případě noze postačí i 20min, ale je lepší vydržet.
Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla...

Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do rozehřáté trouby (naše na 220) na 8 - 10 min a ke konci necháme trochu opect pod grilem.

Během pečení můžeme lososa podlít marinádou, a nebo si samotnou marinádu vedle v krnečku svařit a hotový kousek tím pak na talíři přelít.

Jestli máte pocit, že bude losos kyselý kvůli citrusové marinádě, tak by neměl být, ta akorát zvýrazní samotnou chuť lososa, rychlá tepelná úprava zase umožní plátkování.

Podáváme buď s bramborem, či jeho úpravou, opečeným chlebem (čož je naše oblíbená příloha), prostě co hrdlo ráčí.

Přeji dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
2
3.93 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 30x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Rychle, zdravě a chutně losos

Komentáře

  1. Martina   30.10.2016 | 14:48 | reagovat | závadný

    Velmi dobré, také jsme právě ochutnali a též přisladili agávovým sirupem - výborné se šťouchanými bramborami se smetanou a pažitkou. :-)

  2. Ivan   30.05.2016 | 11:00 | reagovat | závadný

    Ahoj,právě jsem dojedl,výborné!!!Trochu sem pozměnil postup,včera jsem naložil rybku a zapomněl jsem na ni

  3. Jana   03.04.2016 | 18:15 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné - zrovna jsme dojedli a opravdu nám chutnalo. Lososa už asi budeme pořád dělat takto :) Vůbec nebylo kyselé, měli jsme opravdu velký a šťavnatý pomeranč, který to osladil a při svařování jsme přidali malou lžičku medu.. Jen rada pro nezkušené: losos se v troubě na oko na povrchu může zdát růžový, nedopečený, ale uvnitř už může být hotový. Nesušte ho tam zbytečně, rozkrojte a omrkněte vnitřek.

  4. Láďa   09.03.2016 | 21:16 | reagovat | závadný

    Jsem celkem mlsný a jen tak něco mi moc nevoní, ale tohle je fakt super jídlo..Recept je opravdu jednoduchý a i když jsem ho dělal poprvé tak se losos povedl na jedničku. Pravda je, že receptů na chutně upravené ryby je poskrovnu..Díky

  5. jadwka   26.09.2015 | 16:43 | reagovat | závadný

    výborný!!!! poprvé jsem doma dělala lososa a hned taková dobrota :) super, rychlý a jednoduchý ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web