Jednoduché pečené vepřové ocásky

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové maso - ocásky (masité)
    • sůl
    • drcený kmín nebo celý
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek cca
    • vývar na podlévání
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění výpeku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne mletým) kmínem, podlijeme vývarem, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 90-100 minut (dle velikosti) za občasného podlití a případného otočení. Poté ocásky odklopíme, dopečeme doměkka a dozlatova, ocásky vyndáme stranou, výpek dle potřeby naředíme troškou vývaru, který (již na kamnech, nemusíme vkládat pekáč do trouby) zahustíme jíškou nebo malým množstvím hladké mouky smíchané se studenou vodou, necháme provařit, dle chuti dosolíme nebo opepříme.
2
Pečené ocásky dáme na talíř k příloze (knedlíky bramborové či houskové, brambory či bramborové noky, šišky...) a přelijeme šťávou (omáčkou) z výpeku. Na talíř můžeme přidat i kysané nebo dušené zelí či špenát.
3
Pokud máme rádi bylinky, není od věci přidat snítku rozmarýnu nebo tymiánu k cibuli.
4
Podlívat můžeme i pivem nebo červeným vínem v kombinaci s vývarem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.